Het merk Tecnicar zegt je waarschijnlijk niets. Dit Italiaanse bedrijf houdt zich vooral bezig met het bouwen van toeristentreintjes. Nu presenteert Tecnicar de eerste tekeningen van de elektrische sportauto Lavinia.

Een elektrische supercar met zo’n 800 pk. Het Italiaanse bedrijf Tecnicar heeft serieuze plannen met de Lavinia, waarvan we hier de eerste computertekeningen hebben. Het bedrijf bouwt nu alleen elektrisch aangedreven toeristentreintjes en golfkarretjes, maar wil meer.

Meer in de vorm van een elektrisch aangedreven sportauto. De Lavinia bestaat niet alleen op het computerscherm, er zijn ook al prototypes van gebouwd – al is niet bekend of daar werkende techniek in zit. Het ontwerp dat je op de foto’s is in ieder geval klaar.

De sportcoupé heeft een elektromotor met 800 pk vermogen, waarmee de Lavinia in zo’n 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De topsnelheid zou zo’n 300 km/u moeten zijn. Wanneer de auto productieklaar is heeft Tecnicar niet bekend gemaakt maar de komende tijd volgt meer informatie.