BMW onthult in één moeite de nieuwe X5 M en X6 M. Beide super-SUV’s hebben dezelfde specificaties en zijn ten opzichte van hun voorgangers krachtiger en zuiniger geworden.

Maak kennis met de nieuwe X5 M én X6 M. BMW onthult de twee krachtige SUV’s in een keer en dat is niet zo vreemd, technisch zijn ze namelijk gelijk aan elkaar. Beide hebben ze dezelfde 4,4 liter turbomotor als hun voorgangers, maar BMW heeft de motor krachtiger en zuiniger gemaakt. Het vermogen ligt nu 4 procent hoger op 575 pk.

Ook het koppel is verhoogd, met 70 Nm waardoor het totaal op 750 Nm komt. Omdat het uitlaatspruitstuk tussen de cilinderbanken is geplaatst reageert de turbo sneller bij lagere toerentallen, waardoor de gasrespons is verbeterd. De twee super-SUV’s accelereren in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,3 seconden sneller dan hun voorganger. Het verbruik ligt 20 procent lager en in theorie zou je een verbruiksscore van 11,1 l/100 km (1 op 9) kunnen halen. De CO2-uitstoot van beide M-modellen is in dat geval 258 g/km.

Uiteraard heeft BMW de X5 M en X6 M aangekleed met uiterlijke verfraaiingen, zoals M-bumpers, verbrede dorpels, extra luchtinlaten, 20 inch wielen en vier uitlaatpijpen. In het interieur zijn ook sportieve elementen te vinden, zoals sportstoelen, een sportstuur en aluminium schakelpaddels.

De nieuwe X5 M en X6 M komen in april 2015 op de markt, de prijzen worden volgende maand bekend gemaakt.