2 jaar na het debuut van de Mitsubishi Outlander PHEV komt het merk met z'n sportieve broertje. De eerste schetsen kunnen we nu laten zien.

In 2012 koos Mitsubishi de autosalon van Parijs uit om de productieklare Outlander PHEV te onthullen. In ons land is dit model een groot succes. In nog geen jaar tijd zijn er al zo'n 15 duizend stuks van verkocht. 

Het plug-in hybride model is in eerste instantie populair vanwege de gunstige autobelastingen. Daarnaast biedt de auto volledige terrein-, vierwiel- en trekcapaciteiten terwijl 'ie ook emissieloos rijden kan. 

Nu kondigt Mitsubishi z'n sportieve broertje aan, die eerst als conceptcar te zien zal zijn. Ook deze wordt onthuld op de autoshow in Parijs, over precies een maand. Het model krijgt de naam Outlander PHEV Concept-S, waarbij de 'S' staat voor het 'sportieve' en 'sophisticated' (verfijnde) design.

Verwacht een nieuwe aankleding van het in- en exterieur. Mitsubishi publiceert daar bijgaande schetsen van. Naar verwachting wordt de motorisering dezelfde als die van de reguliere Outlander PHEV. In de aanloop naar de autosalon verwachten we meer informatie.