Onverwachts is 'ie daar: de BMW 2 Serie Cabriolet. De auto volgt de 1 Serie Cabrio op maar biedt iets meer ruimte. Er verschijnen vier uitvoeringen.

Vanochtend onthult BMW de derde carrosserieversie van de 2 Serie: de Cabrio. Hoewel deze dezelfde designkenmerken heeft als de 2 Serie Coupé - ze zijn tegelijkertijd ontworpen - zijn er natuurlijk cabriolet-specifieke onderdelen. Te beginnen met de stoffen kap, die gevoerd is met isolerende binnenbekleding. Deze is elektrisch te openen en sluiten. Dat duurt 20 seconden en kan ook rijdend, bij een snelheid tot maximaal 50 km/u.

Ten opzichte van z'n voorganger 1 Serie Cabriolet is de 2 Serie Cabrio 72 mm langer en 26 mm breder. Daardoor is het achterin makkelijker in- en uitstappen. De bagageruimte is eveneens gegroeid: met 20 liter (totaal 280 liter) bij geopend dak en 30 liter (335 liter totaal) bij gesloten dak. De achterbankleuning is naar voren te klappen vanuit de bagageruimte. Als open wordt gereden ligt de kap onder een afdekplaat met 'boat deck' look. 

Voor de veiligheid is de carrosserie extra versterkt. De torsiestijfheid is circa 20 procent groter dan die van z'n voorloper. Er zijn rolbeugels aanwezig die optisch een geheel vormen met de hoofdsteunen. Air Curtains aan de voorzijde verlagen de luchtweerstand. De achterwielaangedreven 2 Serie Cabrio zou een zeer uitgebalanceerde wegligging hebben. 

BMW 2 Serie Cabrio

Het instapmodel is de BMW 220i Cabrio. Deze is, net als de 228i Cabrio, voorzien van een TwinPower Turbo viercilinder benzinemotor. Het vermogen ligt op 184 respectievelijk 245 pk. Dieselrijders hebben slechts een versie tot hun beschikking, de 220d Cabrio met 190 pk. Topversie is de M235i Cabrio. Deze pittige variant krijgt een TwinPower zescilinder-in-lijn turbobenzinemotor die 326 pk kan leveren. Optioneel is een 8-traps Steptronic-automaat leverbaar. Met deze automatische transmissie komt de dieselversie in aanmerking voor 20 procent fiscale bijtelling.

Motorisering

De 2 Serie Cabriolet is het eerste model waarvoor de nieuwe generatie van BMW's navigatiesysteem verkrijgbaar is. Dat kan kaarten online updaten. Een andere bijzondere optie is speciale lederen bekleding die opwarming in de zon vermindert. De nieuwe BMW staat op 28 februari 2015 in de showroom tegen een nog onbekende prijs.