Mazda heeft de vanafprijs van de nieuwe MX-5 bekend gemaakt: 28.990 euro. Vanaf augustus staat de roadster in de Nederlandse showrooms.

De vanafprijs van de nieuwe Mazda MX-5 is bekend: 28.990 euro. Voor dat bedrag krijg je een uitvoering met 131 pk sterke 1.5 benzinemotor mee naar huis. Een sterkere 2,0-liter motor wordt ook leverbaar, maar daarvan zijn nog geen prijzen en specificaties bekend.

Mazda geeft nu alleen de specs van de meest luxe GT-M-uitvoering vrij. Volgens het Japanse merk zal deze sportief georiënteerde uitvoering ‘de liefhebbers het meest aanspreken’. De uitrusting omvat onder andere airconditioning met climate control, intelligente koplampen, keyless entry, een Bose audiosysteem met digitale radio en een navigatiesysteem.

Als je de GT-M-uitvoering in combinatie met de 2.0 benzinemotor neemt, dan wordt de uitrusting uitgebreid met 17 inch lichtmetalen wielen, Bilstein sportdempers en een limited sperdifferentieel.

De nieuwe MX-5 staat in augustus in de showrooms. De complete prijs- en specificatielijst wordt later dit jaar vrijgegeven.