In hal 1 op de AutoRai vind je de meeste Japanse merken. Honda en Mazda mag je zeker niet missen, daar zijn namelijk belangrijke Nederlandse primeurs te vinden.

Als je van Japanse auto’s houdt dan mag je hal 1 op de AutoRai zeker niet overslaan. Honda en Mazda tonen hun nieuwste compacte cross-overs, de HR-V en de CX-3. De AutoRai biedt een mooie mogelijkheid om die twee modellen eens met elkaar te vergelijken.

De Honda HR-V is volgens de woordvoerder van het merk een auto die de ruimte biedt van een SUV uit een hoger segment. Hoewel de HR-V er op het eerste gezicht compact uitziet, is hij dat dus niet. Op de AutoRai maakt het merk ook de CO2-uitstoot van de HR-V bekend. Dat is belangrijk, omdat we nu weten dat de cross-over als diesel in de 20 procent bijtellingscategorie valt. Honda heeft nóg een Nederlandse primeur, de nieuwe Jazz. Die staat op de stand naast het uitgaande model opgesteld, zodat je de twee modellen direct met elkaar kunt vergelijken. Volgens de woordvoerder is de nieuwe Jazz ‘alles wat je wilt en nog meer’.

Mazda pronkt met de nieuwe CX-3, een auto waar volgens de woordvoerder veel digitale interesse voor is: “We hebben nog nooit zoveel ‘houd me op de hoogte’-aanmeldingen gehad als met de CX-3.” Veelbelovend dus. De vraag is alleen, welke auto trekt er meer aandacht op de stand: de CX-3 of de nieuwe MX-5? Waarschijnlijk die laatste, al is het alleen al omdat het de enige niet-rode auto op de stand van Mazda is. Beide auto’s moet je hoe dan ook gezien hebben als je de AutoRai gaat bezoeken.