Hoewel niet speciaal bedoeld voor het Sail-evenement in Amsterdam, past de Rolls-Royce Phantom Nautica perfect bij de setting. Zeil weg met de unieke Phantom Nautica.

Rolls-Royce levert een door de Bespoke-individualiseringsafdeling aangeklede Phantom af. Deze eenmalige uitvoering krijgt de naam Phantom Nautica mee. Bij schipperskleding hoort natuurlijk blauw-wit en het moet gezegd: de combinatie van Arabian White lak aan de onderzijde, plus Arabian Blue op de daklijn, stijlen, motor- en kofferbak is een geslaagde. Subtiele blauwaccenten keren terug op bijvoorbeeld de wielen en het dunne lijntje over de flanken.

In het interieur overheerst het leder in Forest Fall-kleur. Aan de zijkanten loopt de achterbank rond door, als een zithoek in een luxejacht. Het Tudor-eikenfineer van het dashboard past bij de leerkleur. En mocht de chauffeur de weg kwijtraken dan kan 'ie ouderwets terugvallen op het compas in het dashboardkastje.

Rolls-Royce heeft geen informatie verstrekt over de motorisering. Het ligt voor de hand dat deze korte wielbasis-Phantom uitgevoerd wordt met de standaard 6,75 liter V12-motor die circa 460 paardenkrachten levert. Want ja, deze schuit zeilt nu eenmaal over de weg.