Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

Volgende maand op de IAA in Frankfurt onthult Mercedes-Benz de nieuwe S-Klasse Cabriolet. Vooruitlopend daarop geeft het merk de eerste plaagfoto en informatie vrij.

Na 44 jaar keert de Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet terug. Lang, heel bleef Mercedes-Benz weg in het topsegment van de vierpersoons cabrio’s. De SL is er als alternatief, maar dat is een tweezitter. De nieuwe S-Klasse is een volwaardige vierpersoonsauto die door Mercedes-Benz wordt aangeprezen als ‘de meest comfortabele cabriolet ter wereld’.

Dat comfort zit hem, naast de kwaliteiten die de S-Klasse al heeft te bieden, in luxe voorzieningen als een elektrisch bedienbaar windscherm, hoofdruimteverwarming, verwarmde armsteunen en intelligente klimaatregeling.

De S-Klasse Cabriolet verschijnt in eerste instantie als S 500, met 455 pk sterke V8-benzinemotor. AMG-versies volgen op korte termijn, met als hoogtepunt de twaalfcilinder S 65 AMG.

Mercedes-Benz onthult de S-Klasse Cabriolet op de autoshow van Frankfurt volgende maand. Vanaf begin 2016 is de auto te koop.