Audi Q5

Audi bevestigt dat de nieuwe generatie Q5 volgend jaar wordt gepresenteerd. Het nieuwe model deelt zijn techniek met de A4.

Audi heeft zijn belangrijkste plannen voor 2016 uit de doeken gedaan. Eén van de noviteiten is de nieuwe Q5, waarmee het merk bevestigt dat de nieuwe generatie volgend jaar onthuld zal worden. Een verrassing is dat overigens niet meer, want er zijn al diverse gecamoufleerde testauto’s gespot op de weg.

De nieuwe Q5 deelt zijn techniek met de nieuwe A4, die sinds vorige maand in de showroom staat. Het design zal geïnspireerd zijn op dat van de Q7, wat betekent dat de Q5 een meer personenautoachtige uitstraling krijgt. Dat wil zeggen: een lagere carrosserie, een langere en minder aflopende motorkap en een rechtopstaande grille.

Of er ook weer een nieuwe, snelle SQ5-uitvoering komt is nog niet bekend. Audi wil zich de komende jaren focussen op vergroening dus het is nog maar de vraag of een potente SUV dan prioriteit heeft. Bovendien is er van de huidige SQ5 net een nieuwe, snellere Plus-versie aan het assortiment toegevoegd.