Lamborghini Aventador

Spionagefoto's en gelekte brochures kunnen maar een ding betekenen: de onthulling van de Lamborghini Aventador SV is aanstaande. 

'SV' staat voor 'SuperVeloce' ofwel supersnel. Lamborghini bracht in 2009 de Murciélago SV uit en nu is het de beurt aan de Aventador SV. Omdat het merk zelf de kaken stijf op elkaar houdt weten we nog niet hóé rap deze nieuwkomer zal zijn. Het gaat echter om de nieuwe topuitvoering, dus we verwachten dat het vermogen uit de 6,5 liter V12-motor rond de 750 pk komt te liggen. 

Inmiddels hebben spionagefotografen de SV al betrapt tijdens het opnemen van een video. Ook is een brochure-afbeelding uitgelekt van de felle kleuren waarin deze Aventador straks te bestellen is. Daaruit kunnen we opmaken welke aanpassingen de SV heeft ten opzichte van de reguliere Aventador (hier afgebeeld).

Dat zijn in ieder geval speciale bumpers, andere luchtinlaten, diffuser en een vleugel achterop. Die laatste heeft een 'halve' maanvorm. De Aventador SV krijgt vier uitlaatpijpen, zwarte wielen en zwarte stijlaccenten.

Op de informatie over technische aanpassingen wachten we nog even. Dat hoeft niet lang te duren. We kunnen ervan uitgegaan dat de snelle Lamborghini begin maart, op de autosalon van Genève, officieel gepresenteerd wordt.