Ferrari onthult de 488 GTB. Met een nieuwe V8 turbomotor die 670 pk doet hij de 458 Italia vergeten.

Ferrari presenteert de 488 GTB. Deze sportcoupé is de vernieuwde versie van de 458 Italia, maar er is zoveel veranderd aan de auto dat Ferrari ‘m een nieuwe naam heeft gegeven. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe 3.9 V8 turbomotor, die de oude 4.5 V8 (zonder turbo) vervangt.

De nieuwe turbomotor produceert 670 pk vermogen, 100 pk meer dan 4,5 liter V8 in de 458 Italia. Ook de 458 Speciale (605 pk) wordt door de 488 GTB aan de kant gezet. Het koppel van 760 Nm wordt door Variable Torque Management soepel verspreid over het hele toerengebied. Ferrari belooft dat de nieuwe motor van de 488 de meest responsieve productie-auto ter wereld maakt, met reactietijden die vergelijkbaar zijn met die van circuitauto’s. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 3 seconden, van 0-200 km/u is in 8,3 seconden gebeurd en de topsnelheid ligt boven de 330 km/u.

Ferrari heeft veel aandacht besteed aan de aerodynamica. Er is 50 procent meer neerwaartse druk dan bij de 458 Italia, terwijl de luchtweerstand juist lager is. De beweegbare achterspoiler en actieve kleppen in de diffusor dragen daar voor een belangrijk deel aan bij, maar ook de ‘gewervelde’ bodemplaat, dubbele voorspoiler en de speciale luchtinlaten aan de zijkant maken van de 488 GTB een aerodynamisch hoogstandje. Finetuning aan het Slip Angle Control System zorgt ervoor dat de 488 GTB beter accelereert na bochten en dat ingrijpen bij gripverlies subtieler gebeurt.  

De meeste uiterlijke wijzigingen zijn een direct gevolg van de aerodynamische aanpassingen, maar de vorm werd uiteraard niet uit het oog verloren. De led-achterlichten zijn helemaal nieuw en in het interieur past Ferrari nieuwe bedieningsclusters toe. De interface van het infotainmentsysteem, dat is geïntegreerd in het instrumentarium, is eveneens vernieuwd.

De Ferrari 488 GTB debuteert op de autosalon van Genève volgende maand en verschijnt later dit jaar bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.