Mercedes-Benz geeft de E-Klasse nog één update, voordat volgend jaar het nieuwe model verschijnt. De verbeteringen zitten ‘m dit keer in de multimediasystemen.

Mercedes-Benz komt met een ‘digitale’ update van de E-Klasse. Voordat volgend jaar het nieuwe model verschijnt krijgt de huidige E-Klasse nieuwe multimediasystemen, zodat de Duitse zakensedan weer bij de tijd is op het gebied van multimedia en navigatie.

De E-Klasse krijgt de laatste generatie van het Comand-systeem dat ook in de C- en S-Klasse wordt toegepast. Mercedes-Benz biedt twee versies aan, die beide beschikken over een 7 inch kleurenscherm. De meest eenvoudige versie met Bluetooth en uitgebreide audio is standaard.

De uitgebreide versie beschikt over internetmogelijkheden, Comand ondersteunt de snelste LTE (of 4G) mobiele dataverbinding. Als de auto stilstaat zijn er tal van mogelijkheden, zoals videochatten, tv kijken en surfen op internet. Ook zijn er diverse applicaties geïnstalleerd, zoals Mercedes-Benz Radio en Service.

Het systeem is uit te breiden met een navigatiefunctie. Ook het navigatiegedeelte is helemaal nieuw, met moderne en uitgebreide weergave van kaarten. De eerste 3 jaar na aankoop krijg je als koper bovendien live verkeersinformatie gratis.

De Mercedes-Benz E-klasse met vernieuwde infotainmentsystemen is per direct te verkrijgen.