Infiniti QX30 Concept

Infiniti geeft weer een foto vrij van de QX30 Concept. Daarop is te zien dat de aanstaande cross-over van Infiniti een opvallend en verleidelijk ontwerp heeft.

De Infiniti QX30 Concept is zoals de naam ook zegt nog een studiemodel, maar wel een die zo goed als productierijp is. Slechts kleine wijzigingen scheiden de Concept van de productie-QX30. Op de autosalon van Genève die over 2 weken van start gaat is de QX30 Concept voor het eerst te bewonderen.

De QX30 Concept is 3 centimeter langer dan de eerder getoonde Q30 Concept. Die blikt vooruit naar de Q30 hatchback, terwijl de QX30 een cross-over is. Rondom zitten zwarte beschermingsranden, die er volgens Infiniti voor zorgen dat de bestuurder zich niet druk hoeft te maken over kleine (parkeer)schades.

De 21 inch wielen hebben 'een bijzonder 3d-spaakdesign'. De dakrails zijn niet alleen functioneel, maar ‘geven de achterpassagiers de mogelijkheid om de omgeving in een bijzonder perspectief te ervaren’ – wat dat dan ook mag betekenen.

Aan de vooravond van de autosalon van Genève onthult Infiniti de QX30 Concept helemaal. Wij zijn erbij en doen verslag van deze onthulling, dus stay tuned!