Het is alweer even stil rondom het sportautomerk Alpine. In aanloop naar de presentatie van een nieuw model volgend jaar komt het merk nu met een concept car voor het computerspel Gran Turismo 6.

Alpine presenteert de Vision Gran Turismo. De auto is ontworpen voor het computerspel Gran Turismo 6 maar belangrijker nog: Alpine laat hiermee weten springlevend te zijn. Het is alweer even stil rondom de revival van het merk.  

De Vision Gran Turismo bestaat niet alleen uit pixels op een computerscherm, het merk heeft een écht schaalmodel gebouwd, dat deze week wordt getoond op het Festival Automobile International in Parijs.

De Vision Gran Turismo blikt voorzichtig vooruit naar de nieuwe sportauto van Alpine. Die wordt volgend jaar onthuld. Het studiemodel heeft net als de auto die het merk nu ontwikkelt subtiele verwijzingen naar oude Alpines, zoals de A110 en A450.

De concept car heeft een koolstofvezel monocoque. Voor de aandrijving zorgt een 4,5 liter V8-motor met 450 pk vermogen en 580 Nm koppel. De auto heeft een topsnelheid van 320 km/u en weegt slechts 900 kilogram.