De Porsche 911 is straks alleen nog maar met een turbomotor te verkrijgen. De huidige 3.4 en 3.8-motoren maken plaats voor een nieuwe 3,0 liter zescilinder met turbo.

Porsche onthult binnenkort de vernieuwde 911. Het merk geeft nu al foto’s vrij waarop afgeplakte exemplaren zijn te zien. Het belangrijkste nieuws zit onderhuids, het Duitse tijdschrift Autobild weet namelijk te melden dat de Porsche 911 een nieuwe 3,0 liter zescilinder turbomotor krijgt.

Het merk vervangt alle versies van de huidige 3.4 en 3.8-motoren, die zowel met als zonder turbo werden geleverd. In de vernieuwde 911 heeft elke uitvoering een turbo, het slagvolume is altijd 3,0 liter. Het minimale vermogen stijgt met 20 pk naar 370 pk.

De uiterlijke wijzigingen zijn bescheiden. De vernieuwde 911 krijgt grotere luchtinlaten, slankere led-verlichting en een gewijzigde achterspoiler. Het dashboard wordt voorzien van een groter beeldscherm en minder knoppen.

De vernieuwde 911 debuteert op de autoshow van Frankfurt in september, maar voor die tijd krijgen we al de eerste foto’s van het model te zien.