Land Rover kondigt zijn meest luxe model ooit aan, de Range Rover SVAutobiography. Vanaf de zomer is het nieuwe topmodel te verkrijgen.

SVAutobiography. Dat is vanaf de nu de naam van de meest luxe Range Rover die je kunt kopen. Hij vervangt de Autobiography Black en is nog veel luxer dan het model dat hij vervangt. Dat is aan de buitenkant direct te zien aan de two-tone lak, waarvan de bovenste kleur altijd Santorini Black is en de onderste vrij is te kiezen uit negen kleuren. De SVAutobiography heeft een specifieke grille met gepolijst chromen afwerking. Speciale Range Rover-belettering en de vierkante uitlaatpijpeinden zijn andere herkenningspunten.

In het interieur heeft Range Rover schakelaars en delen van het dashboard uitgevoerd in geborsteld aluminium. De armsteunen zijn vernieuwd en op de grond ligt luxe tapijt. In de kofferruimte zijn er ook bijzondere nieuwtjes. Het meest opvallend zijn de ‘Event Seats’. Twee stoelen, bekleed met Windsor leder, kunnen uit de bodem van de bagageruimte tevoorschijn geklapt worden tot boven de achterbumper (foto 5). De SVAutobiography heeft verder een uitschuifbare bagagevloer (foto 6), die voor de gelegenheid is gemaakt van hout en aluminium.

De SVAutobiography wordt verkrijgbaar met diverse motoren, waaronder de 550 pk sterke V8 Supercharged uit de Range Rover Sport SVR. Het is voor het eerst dat die motor in de gewone Range Rover leverbaar is.

De Range Rover SVAutobiography komt in de zomer op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.