Het Zwitserse bedrijf Rinspeed heeft zijn visie op de zelfrijdende auto gepresenteerd. De Etos concept car is een sportauto met een opvouwbaar stuur en een landingsplaats voor een drone.

Rinspeed heeft weer een opvallende concept car ontwikkeld. De Etos is een zelfrijdende sportauto met een elektrische aandrijving. De auto heeft een stuur dat opvouwbaar is en in het dashboard kan verdwijnen. In de automatische modus kunnen bestuurder en passagier elk op hun eigen beeldscherm films kijken of nieuws lezen. Als de Etos in de handmatige modus wordt gezet dan komt het stuur weer tevoorschijn.

De Etos heeft een landingsdek voor een drone. Handig voor als er een pakketje bezorgd moeten worden terwijl je onderweg bent. Ook kan de bestuurder met een drone zijn rit filmen en dit delen met vrienden.

Rinspeed presenteert de Etos concept car op de elektronicabeurs CES in Las Vegas, die begin januari plaatsvindt. Het is voor het eerst dat Rinspeed op de beurs staat, voorheen presenteerde het Zwitserse bedrijf zijn concept cars altijd op de autosalon van Genève in maart. Het bedrijf wil met zijn concept cars een visie geven op mobiliteit in de toekomst. Met creatieve ideeën hoopt het bedrijf automerken aan het denken te zetten.