Rolls-Royce 'Spirit of Ecstasy'

De onthulling van een nieuwe Rolls-Royce-model is geen dagelijkse kost. Daarom is extra bijzonder dat we volgende week de geboorte van een nieuw model mogen meemaken.

Rolls-Royce kondigt de onthulling van een nieuw model aan. Op 8 september gaat het doek af van de Dawn, een luxe cabriolet. Na de digitale onthulling volgende week, maakt de auto zijn echte debuut op de IAA in Frankfurt.

Rolls-Royce geeft nog geen informatie vrij over de auto, maar toch is er al het een en ander bekend over de Dawn. Zo weten we dat deze cabriolet is gebaseerd op de Wraith, je zou 'm een beetje oneerbiedig als Wraith Convertible kunnen aanduiden. De Dawn zal diverse uiterlijke overeenkomsten hebben met de Wraith, zowel van binnen als van buiten.

De nieuwe cabriolet biedt plaats aan vier personen en heeft de bekende twaalfcilindermotor van Rolls-Royce aan boord. Deze motor heeft een vermogen van 624 pk. De eerste leveringen van de Dawn starten in de loop van volgend jaar, via de enige Rolls-Royce dealer van Nederland in Eindhoven.