Mitsubishi-logo

Mitsubishi heeft bekend gemaakt dat er waarschijnlijk meer modellen zijn met een verkeerde verbruiksopgave. Of er auto’s bijzitten die ook in Nederland zijn verkocht is nog niet duidelijk.

Het onderzoek bij Mitsubishi naar de omvang en toedracht van het gesjoemel met verbruikswaarden is in volle gang. Het merk heeft bekend gemaakt dat al in 1991 voor het eerst een verkeerde meetmethode is toegepast bij het bepalen van het brandstofverbruik van nieuwe modellen. Engineers van het merk pasten de zogenaamde ‘High speed coasting test’ toe, in plaats van de door de Japanse overheid voorgeschreven meetmethode.

Tot nu toe kan het merk alleen met zekerheid zeggen dat er is gerommeld is met de waarden van vier mini-cars die niet in Europa zijn verkocht. Het onderzoek naar andere modellen, die mogelijk ook in Nederland zijn verkocht, loopt nog.

Nederlandse Mitsubishi-bezitters hoeven zich geen zorgen te maken. Zelfs als er hier auto’s besmet zijn dan zullen bestuurders nooit voor de eventuele kosten opdraaien.