Mercedes-Benz B 250 e

Mercedes-Benz komt met een submerk voor zijn elektrisch aangedreven modellen. Binnen 5 jaar moeten er meerdere auto’s onder het nieuwe label op de markt komen.

Mercedes-Benz wil zijn elektrische auto onder een nieuw submerk op de markt brengen. Dat hebben bronnen binnen het bedrijf bevestigd aan Automotive News. Waarschijnlijk gaat het om een submerk zoals AMG en Maybach dat ook zijn, een toevoeging die in de merknaam ‘Benz’ vervangt. Hoe het nieuwe submerk gaat heten is nog niet bekend.

Wél bekend is dat er vier modellen onder het nieuwe submerk vallen, twee SUV’s en twee sedans. Deze moeten tussen nu en eind 2020 op de markt komen. Mercedes-Benz zet daarmee vol in op elektrisch rijden. Het merk verwacht zelfs binnen 5 tot 10 jaar al winst te kunnen maken met elektrische auto’s. Dat is tot nu toe nog geen enkele autofabrikant gelukt.

Nu krijgen elektrische en plug-in modellen van Mercedes-Benz nog de toevoeging ‘e’ in de type-aanduiding. De enige elektrische auto die het merk op dit moment levert is de B 250 e.