BMW toont op de Consumer Electronics Show de i8 iVision Future Interaction. In dit studiemodel draait het om slimme technologie die via handgebaren te bedienen is.

BMW stoft de i8 Spyder concept car uit 2012 af voor de presentatie van een reeks nieuwe, toekomstige technologieën voor in de auto. Het studiemodel heeft vier soorten displays: een head-up display, een 3d-instrumentarium, een 21 inch panoramascherm en een ‘binnenspiegel’. Die laatste is niet echt een spiegel, maar een beeldscherm waarop beelden geprojecteerd worden die de spiegel anders zou weergeven, maar dan zonder de zichtverstorende stijlen. Op deze display kunnen ook agenda-afspraken en andere informatie worden weergegeven.

De aansturing van de functies kan door middel van handgebaren, aanraking of spraakbediening. Het aantal fysieke knoppen is tot een minimum beperkt, alleen op het stuur zitten er nog een paar.

BMW i3 rijdt automatisch voor

Netwerkauto

BMW laat ook zijn visie op 'de netwerkauto' zien op de technologiebeurs CES 2016 in Las Vegas. Het merk heeft een i3 voorzien van slimme technlogie, die zijn gegevens deelt met de Open Mobility Cloud van BMW. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook omdat de auto in contact staat met ‘het slimme huis van de toekomst’. Het oppakken de autosleutel kan bijvoorbeeld voldoende zijn om een reeks handelingen in werking te zetten, zoals het openen van de garagedeur en zelfs het voorrijden van de auto.

Een andere slimme toepassing is Bumper Detect. Camera’s houden de auto constant in de gaten als deze geparkeerd staat en registreren of er iemand tegen de auto aanbotst. Als dat zo is dan worden de beelden direct naar de smartphone van de bestuurder verzonden.

BMW showt de nieuwe technieken en de i8 iVision Future Interaction deze week op de technologiebeurs CES 2016 in Las Vegas.