Vlak voor de start van de New York Auto Show heeft Mercedes-Benz de GLC Coupé onthuld. Tijdens een persevenement in hartje Manhattan maken we kennis met de SUV-Coupé.

De autoshow van New York staat voor Mercedes-Benz in het teken van de GLC Coupé. En als er een plaats is waar Mercedes-Benz de nieuwe GLC Coupé moet onthullen, dan is dat misschien wel New York. Het merk heeft de auto onthuld tijdens een evenement voorafgaand aan de start van de autoshow en wij mochten er al even aan proeven. De eerste indruk? De GLC Coupé is modieus, statig en opvallend, drie dingen die je ook over The Big Apple kan zeggen.

De GLC Coupé is in alles de kleine broer van de GLE Coupé. En dat is een compliment, want dat is een bijzonder en opvallend ontwerp. Mercedes-Benz maakt het concept van de GLE Coupé bereikbaar(der) met de GLC Coupé. Designer Robert Lesnik is trots op zijn nieuwste kindje: “Geen plaatwerkdeel is hetzelfde als bij de gewone GLC. En kijk eens naar die grote wielen, die komen rechtstreeks van de GLE.” We krijgen bij de onthulling in de Industria Superstudio alleen de gewone versie te zien, maar het merk komt later ook met een GLC 43 AMG Coupé.

De coupélijn heeft gelukkig niet te veel invloed op de binnenruimte. Tijdens een eerste proefzit moeten we concluderen dat het nieuwe model zowel voorin als achterin een aangename zitplaats biedt. De kofferbakruimte is wel iets kleiner, door de schuin aflopende achterruit.

Mercedes-Benz heeft  bij de presentatie bekend gemaakt met welke motoren het nieuwe model geleverd gaat worden. Niet geheel verrassend komt het aanbod van de Coupé redelijk overeen met dat van de reguliere GLC. Dat betekent dat er twee dieselmotoren met 170 en 204 pk en een benzinemotor met 211 pk komen. Daarnaast introduceert het merk eind dit jaar of begin volgend jaar de eerder genoemde, 367 pk sterke AMG-versie en een plug-in hybride-uitvoering. 

De GLC verschijnt in het najaar in de showrooms. De prijzen worden in april bekend gemaakt.