Dat er van de Mercedes-Benz GLC Coupé een AMG-uitvoering zou komen dat kon je op je vingers natellen. En kijk nou, hier is ‘ie!

De sportieve coupé-uitvoering van de GLC is er nu ook als AMG, in navolging van de gewone GLC. De techniek is dus bekend, maar daarom niet minder indrukwekkend. De 3.0 V6 biturbomotor zorgt voor de aandrijving en produceert 367 pk vermogen en 520 Nm koppel. Daarmee accelereert de Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé, zoals de auto voluit heet, in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

Het sportonderstel is voorzien van instelbare, adaptieve demping en luchtvering, waarmee duik- en overhelbewegingen van de koets worden tegengegaan. Ook heeft Mercedes-Benz diverse aanpassingen gedaan waardoor de GLC Coupé stijver is geworden. Wijzigingen aan de besturing en de negentraps automaat – die sneller schakelt - mogen uiteraard niet ontbreken. Middels diverse rijstanden zijn alle systemen naar smaak aan te passen.

Mercedes-AMG stelt de GLC 43 Coupé voor op de autosalon van Parijs eind deze maand. Op 6 oktober maakt het merk de prijzen bekend, vanaf dan is de auto ook te bestellen. In december starten de leveringen.