De vernieuwde Mazda2 Hybrid* biedt een geweldige rijervaring, dankzij de full hybrid aandrijftechnologie en een dynamisch onderstel. De Mazda2 Hybrid beschikt over een vernieuwd exterieur met een echt Mazda-design. Het model heeft een nog uitgebreidere standaarduitrusting met keuze uit een nieuwe line-up: Prime-, Centre-, Exclusive-line, Homura en Homura Plus. De Mazda2 Hybrid modeljaar 2024 staat vanaf februari in de showroom, voor prijzen die beginnen bij € 26.790,- inclusief kosten rijklaar maken en op basis van bpm 2024.

De vernieuwde Mazda2 Hybrid heeft een nieuw gezicht gekregen door een aangepast bumper- en grilleontwerp. Samen met een unieke achterkant - ontworpen in de European Design Studio en voorzien van een liftgate design in carrosseriekleur - creëert de setup een sportieve look en geeft het de auto een expressief uiterlijk dat het handwerk van de vakmensen benadrukt.

De Mazda2 Hybrid is voorzien van intelligente hybridetechnologie die naadloos schakelt tussen de modi elektrisch, benzine en een combinatie van beide. De compacte auto combineert een 1490 cm³, 92 pk/68 kW driecilinder benzinemotor met een 59 kW elektromotor voor een totaal systeemvermogen van 116 pk/85 kW. Hij heeft een WLTP1 gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,3-3,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 97-87 g/km (afhankelijk van de velgen).

Standaard een luxe afgeleverde en complete Mazda2 Hybrid

Een hoog veiligheidsniveau is gegarandeerd in alle varianten: tot de standaarduitrusting behoren onder andere een veiligheidssysteem voor aanrijdingen, een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, verkeersbordherkenning en adaptieve cruise control.

Het Prime-line instapmodel omvat een reeks aantrekkelijke comfort- en technologievoorzieningen, waaronder keyless entry, USB-C-aansluiting en smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™ op een 9-inch multimediadisplay. Centre-line is verkrijgbaar vanaf € 28.290,- en voegt vier extra luidsprekers toe voor een betere geluidservaring. In de Exclusive-line, met een prijs van € 30.440,-, wordt de uitrusting van de Centre-line verrijkt met automatisch inklapbare buitenspiegels, 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren voor en achter en Mazda's Blind Spot Assist (BSM), stuurwielverwarming en Smart Keyless Entry.

De Homura is verkrijgbaar vanaf € 32.790,- en bouwt verder op de Exclusive Line-uitvoering met LED-verlichting voor en achter en 17-inch lichtmetalen velgen. Privacy glas, zwarte dakbekleding, half vinyl lederen stoelen, dual-zone automatische climate control en LED-interieurverlichting verhogen het comfort nog verder. Voor de Homura Plus, met een vanafprijs van € 35.190,-, zijn een 12,3 inch digitaal bestuurdersdisplay, een groter 10,5 inch multimediadisplay, head-updisplay en navigatiesysteem toegevoegd. Dit topmodel heeft ook een glazen panoramadak en make-upspiegels.

De metallic lakkleuren Stormy Silver, Glass Blue, Lead Grey en Opera Black zijn op alle uitvoeringen verkrijgbaar voor een meerprijs van 700 euro. Voor de metallic lakkleuren Northern White Pearl en Formal Red geldt een meerprijs van 900 euro.

De Mazda2 Hybrid wordt in het modellengamma aangeboden naast de reeds bestaande Mazda2 M Hybrid. Hiermee biedt Mazda haar klanten diverse opties in het B-segment voor zuinige voertuigen met een A-label.