Mijn Autokopen.nl

Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) Frankfurt 2013

Een van de belangrijkste autoshows ter wereld

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Eén van de belangrijkste en grootste autoshows ter wereld opent op 12 september zijn deuren voor het publiek. De IAA Frankfurt ligt op 3 uur en 40 minuten rijden vanaf Utrecht.

Nu de AutoRai ter ziele is moeten we voor autobeurzen naar de landen om ons heen. Op 12 september start de IAA in Frankfurt, een van de grootste en belangrijkste autoshows ter wereld. Autokopen.nl doet tijdens de persdagen voorafgaand aan de show uitgebreid verslag van alle primeurs, dus houd deze site op 10 en 11 september in de gaten voor foto’s en nieuws vanaf de beursvloer. Het is natuurlijk nóg leuker om alle auto’s zelf te gaan bekijken, Frankfurt ligt op ruim 3,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Editie 2013 van de IAA brengt diverse grote primeurs, zoals de nieuwe Hyundai i10, Peugeot 308 en Mercedes-Benz GLA. Ook zijn er bijzondere nieuwe conceptcars te zien van bijvoorbeeld Audi, Infiniti, Kia, Lexus en Opel. Als je van Duitse auto’s houdt is de IAA een aanrader, vanwege de indrukwekkende stands van Volkswagen, Audi en Mercedes-Benz. BMW heeft zelfs een hele hal afgehuurd en een testbaan aangelegd waarover allerlei auto’s rondjes rijden.

IAA Frankfurt 2013

Zelf rijden

Naast het bekijken, ruiken en aanraken van auto’s kan je er ook in rijden. Er worden diverse modellen ingezet voor proefritten en er is een 4x4-baan. Verder vind je op de IAA een ‘ladiescorner’, diverse activiteiten voor kinderen en een tentoonstelling van auto’s die in 1981 debuteerden op de autoshow van Frankfurt.

Trek goede schoenen aan, want het beurscomplex is enorm met niet minder dan elf hallen. De toegangsprijs bedraagt maximaal 15 euro per persoon. Als je niet zelf naar Frankfurt wilt rijden dan is de trein wellicht een goed alternatief, er gaan zeven keer per dag rechtstreekse ICE-treinen vanaf Amsterdam, Arnhem en Utrecht. 

Wanneer:
12 tot en met 22 september 2013
Openingstijden:
9.00 tot 19.00 uur
Plaats:
Messegelände der Messe Frankfurt
Ludwig-Erhard-Anlage 1 (parkeren: Parkhaus Rebstock)
Frankfurt am Main
Duitsland
Prijs:
€ 15,00 Kinderen onder de 6 jaar gratis
Meer informatie:
www.iaa.de/

Nu op voorraad