Mijn Autokopen.nl

Gamma Racing Day 2014

Veel race-activiteiten voor kind-coureurs-in-de-dop

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Gamma Racing Day 2013

De Gamma Racing Day trekt ieder jaar veel motor- en autosportliefhebbers naar het TT Circuit. Maar als je gezin een of meer jonge coureurtjes-in-de-dop heeft, let dan goed op waar je moet zijn.

Niet alleen op zondag 3 augustus 2014 staat het TT Circuit in Assen in het teken van de Gamma Racing Day. Al op vrijdag 1 augustus beginnen de trainingen door de verschillende autoklassen. Op zaterdagochtend verrijden de motoren de kwalificaties. 's Middags worden de eerste autoraces al verreden. 

Maar op zondag vinden de officiële races plaats. Die dag zijn er tussen de verschillende raceklassen door ook spectaculaire demonstraties. Op het moment van schrijven is het programma nog niet bekend (raadpleeg hiervoor onderstaande website) maar we kunnen wel vast melden dat de nieuwe Renault Clio Cup Benelux het evenement in Assen aandoet. De wedstrijden in de 210 pk sterke Clio's zijn een goed voorbeeld van 'close racing', waarin coureurs ervaring opdoen voor ze zich aan het grote werk wagen. 

Kinderactiviteiten

Heb je kinderen zonder zitvlees? Je kunt hen gerust meenemen naar de Racing Day, waar activiteiten voor kids vanaf 2 jaar georganiseerd worden. Op het TT Circuit is een parcours met loopfietsen; voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar de Yamaha Junior Riding Experience op een off-road parcours; er zijn clinics met RaceKids-minibikes; en op het TT Junior Track kunnen tieners op de motorfiets Yamaha YZF R125-Cup rijden. 

Op een aparte locatie - de Kartschool Lelystad bij het Midland Circuit - kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar op deze dag gratis kartles krijgen. Het outdoor circuit van het Kartcentrum Lelystad is onlangs vernieuwd. Er ligt 735 meter baan te wachten op de coureurs-in-de-dop. Want vergeet niet, ook grote namen als Schumacher, Vettel en Hamilton zijn met racen begonnen in een kart.

Gratis of juist vip?

Via de Gamma-bouwmarkten en op onderstaande website worden gratis tickets verspreid om de races vanaf de tribunes te volgen. Voor een bezoekje aan de paddocks moet je wel een kaartje kopen.

Voor de prijs van 195 euro exclusief btw kan een Pitroof Inn-arrangement geboekt worden. Dit hospitality arrangement inclusief catering vindt plaats in het rennerskwartier, met toegang tot de paddock en uitzicht over het circuit.

Wanneer:
3 augustus 2014
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (paddock) of gratis (tribunes); kinderen gratis. Op vrijdag- en zaterdag paddock € 5,00.
Meer informatie:
www.gammaracingday.nl/

Nu op voorraad