Mijn Autokopen.nl

VKV City Racing Rotterdam (en Burning Rubber Live)

Max Verstappen debuteert in Formule 1-wagen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Wat je normaalgesproken alleen op Grand Prix-circuits ziet rijdt op 31 augustus gewoon door de straten van Rotterdam. Nou ja, gewoon?!

Het jaarlijkse Rotterdamse race-evenement City Racing staat op de laatste dag van augustus op de agenda. Het hoogste niveau coureurs van alle raceklassen - van karten tot Formule 1 - zie je voorbijkomen op het straattraject Hofplein-Coolsingel-Blaak-Willemsbrug. De toppers geven demonstraties, ook stuntteams laten zien wat jij zelf niet zou durven doen met je auto.

Formule 1-coureurs

Dit jaar is City Racing extra speciaal. Coureur Max Verstappen - inderdaad, de zoon ván - zal z'n eerste meters ooit rijden in een Formule 1-wagen van Scuderia Toro Rosso, het team dat hem onlangs heeft gecontracteerd. Zal Max de bolide onder controle houden of de Maas inrijden? De voormalig wereldkampioen karten wordt veel lof toegedicht en we hopen dan ook dat 'ie dat gaat waarmaken, te beginnen op 31 augustus.

Vanwege Max' komst wordt het demonstratieteam van Infiniti Red Bull Racing vervangen door dat van zusterteam Toro Rosso. Het tweede bekende F1-team dat de Rotterdamse straten zal doen sidderen is Scuderia Ferrari. Niemand minder dan Kimi Räikkönen - ooit woonachtig in de havenstad en in 2007 wereldkampioen voor Ferrari - bestuurt de Ferrari F10 Formule 1-raceauto van het Italiaanse team. 

Andere activiteiten

Aan de Binnenrotte zal een paddock gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Daar is onder meer de hoofdsponsor VKV Groep aanwezig met een bijzondere conceptcar, de Renault Twin'Run.

De Nederlandse hoofdontwerper bij Renault, Laurens van den Acker, ontwierp deze concept als een ode aan de legendarische Renault 5 Turbo. Net als de nieuwe Renault Twingo is 'ie achterwielaangedreven. Onderschat het kleintje niet, binnen 4,5 seconden kan 'ie 100 km/u rijden en de top bereikt 'ie pas bij 250 km/u. De VKV Groep en de importeur van Renault, Nissan, Infiniti en Dacia zullen ook andere auto's uit hun assortiment showen. 

City Racing Rotterdam

City Racing Rotterdam is een gelegenheid bij uitstek om zakenrelaties te fêteren. De 'glitter & glamour' van de F1 is hier voelbaar. Vanuit de vip-area zijn alle paddocks te bezoeken. Omgekeerd bezoeken coureurs zoals Max Verstappen de ruimte voor meet & greets. Zie onderstaande website voor de beschikbare arrangementen (ook voor verblijf) en voor het bestellen van andere tickets. 

Burning Rubber Live

In plaats van het gebruikelijke Burning Rubber Gala vindt dit jaar de avond vóór City Racing het Burning Rubber Live evenement plaats. Dat is een dancefestival op de Willemsbrug. De welbekende zangeres Eva Simons en haar kersverse man/dj Sidney Samson treden samen op. Ook zijn Nino & Franky, Baggi Begovic en de spektakelband The Dirty Daddles te horen. Hun muziek wordt voorafgegaan door gierende motoren van de Formule 1-wagens die ook deze avond een demonstratie geven. 

Wanneer:
30 en 31 augustus 2014
Openingstijden:
zaterdag van 15.00 tot 23.00 uur, zondag vanaf 11.00 uur
Plaats:
traject Hofplein tot Willemsbrug
Rotterdam
Nederland
Prijs:
gratis. Betaalde toegang voor tribunes, paddocks, vip-evenementen en verblijfsarrangementen
Meer informatie:
www.cityracing.nl/

Nu op voorraad