Mijn Autokopen.nl

Expositie 100 jaar Maserati

Ruim dertig historische race- en straatmodellen te zien

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

100 jaar Maserati

100 jaar Maserati, dat zijn bijna veertig modellen. Autoworld heeft een verzameling van ruim dertig stuks bijeengebracht die de geschiedenis van het merk in beeld brengen.

Na ervaring in motorenbouw en autosport richtten de drie gebroeders Maserati in 1914 de werkplaats Officine Alfieri Maserati op. Deze was vooral bedoeld voor onderhoud en tuning van raceauto's. In 1926 bouwden de broers hun eerste eigen auto, de Maserati Tipo 26. Sinds 1957 is de ontwikkeling en productie van luxe en sportieve straatauto's de hoofdactiviteit van het Italiaanse merk. 

Inmiddels bestaat het merk met de drietand al 100 jaar. Je komt meer over de geschiedenis te weten in de expositie 100 jaar Maserati, van 4 juli tot en met 31 augustus 2014. Verzamelaars uit België, Duitsland en Nederland hebben hiervoor meer dan dertig auto's aan het Brusselse museum Autoworld uitgeleend. 

Je ziet bijvoorbeeld de A6G Pininfarina, Mistral, Indy of, uit de korte periode dat Citroën de baas was, de Bora, Merak en Khamsim. Ook raceauto's zijn te bewonderen. Voorbeelden zijn de 3500 GT, 8CM, een 'Birdcage' en Barchetta. De importeur heeft de collectie aangevuld met de hedendaagse modellen, waaronder de Ghibli, GranTurismo en Quattroporte. 

De algemene merkgeschiedenis wordt opgeluisterd met specifieke thema's. Zo wordt ingegaan op het design en de ontwikkeling van racemotoren.

Wanneer:
4 juli tot en met 31 augustus 2014
Openingstijden:
van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
museum Autoworld
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 9,00 (diverse soorten korting verkrijgbaar)
Meer informatie:
www.autoworld.be/nl/

Nu op voorraad

Meer Maserati 12 tweedehands auto's