Mijn Autokopen.nl

Essen Motor Show 2014

Tuning en autosport ontmoeten elkaar

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Tuning en autosport zijn twee van de belangrijkste pijlers onder de jaarlijkse Essen Motor Show. Maar ook liefhebbers van bijvoorbeeld klassieke auto's kunnen er een leuke dag beleven.

Al bijna 50 jaar achtereen wordt in het Duitse Essen een autoshow georganiseerd. Volgens de organisatie berust de populariteit van deze beurs op vijf pijlers. De belangrijkste twee zijn autosport en tuning. 

De show vindt altijd plaats in het najaar - dit keer van 28 november (Previewdag) tot en met 7 december 2014 - dus vormt het de Duitse afsluiter van het autosportjaar. Maar net als voor de tuningindustrie is de Essen Motor Show dé plek voor autosporters om in te kopen voor het nieuwe jaar. Alle nieuwe accessoires, styling packs, kleding en andere toebehoren worden op de beurs gepresenteerd. Ook tonen steeds meer autofabrikanten hun nieuwe sportieve modellen in Essen.

Naast de pijlers Motorsport, Tuning en Sportieve Seriemodellen zijn er ook de Motorfietsen en Classic Cars. Die laatste vind je in de Classic en Prestige Salon. De tentoongestelde old- en youngtimers zijn veelal eigendom van liefhebbers en verzamelaars.

Exposities en drift stunts

Speciaal voor de bezoekers is een selectie gemaakt van Duitsland 'tuning elite'. Daarnaast worden in de expositie TuningXperience ruim honderd tuning cars uit heel Europa getoond. Dit kunnen licht aangepaste auto's voor dagelijks gebruik zijn of juist exemplaren met veel styling of met performance aanpassingen voor op het circuit. 

Een tweede expositie, Automobil-Design, bestaat uit studiemodellen van bekende auto-ontwerpers en -fabrikanten. Sommige excentriek, andere vooruitziend, weer andere met een thematisch concept; je zult versteld staan van de veelzijdigheid van ontwerpen.

Conceptcars in Essen

Een autobeurs zonder actie kan natuurlijk niet. Daarom wordt de finale van de Gymkhana Drift Cup 2014 in Essen verreden. De DMAX-Motorsport arena is trouwens ook het toneel van spectaculaire stunts. Als bezoeker kun je zelf mee in een drifttaxi, wat wil je nog meer?

Gratis vervoer

Voor de Essen Motor Show zijn combinatietickets verkrijgbaar. Die bestaan uit een entreekaartje en een gratis heen- en terugreis met de Duitse treinmaatschappij DB. Zie onderstaande website voor meer informatie.

Wanneer:
28 november tot en met 7 december 2014
Openingstijden:
Zaterdag en zondag, plus de Previewdag van 9.00 tot 18.00 uur.
Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Plaats:
Messe Essen
Norbertstrasse 2
D-45131 Essen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 per dag of € 28,00 voor 2 dagen. Previewdag € 25,00. Diverse kortingen.
Meer informatie:
www.essen-motorshow.de/

Nu op voorraad

Tags: tuning