Mijn Autokopen.nl

8e Oldtimerdag Appelscha

Het grootste gratis klassieker-evenement van Nederland

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Jeep Willys MB uit 1943

Met ruim drieduizend klassieke voertuigen is de Oldtimerdag in Appelscha het grootste, gratis toegankelijke oldtimerevenement van Nederland. De variatie in voertuigen is ongekend. 

Om maar met dat laatste te beginnen, de organisatie nodigt voor de 2014-editie van de Oldtimerdag Appelscha de volgende oldtimers uit: personenauto's, trucks, bussen, tractoren, legervoertuigen, motorfietsen, brommers, solexen, fietsen, campers, caravans, Pipo-wagens, draaiorgels en stationaire motoren. Is dat voldoende variatie?!

Een apart deel van het terrein wordt gereserveerd als truckshow. De hoofdmoot ligt echter op personenwagens en tweewielers uit de periode (het bouwjaar) van 1900 tot 1988. Een deel van de aanwezige auto's zal afkomstig zijn van deelnemende autoclubs. Die van Simca, Citroën, Renault, BMW en Volkswagen hebben zich reeds aangemeld. 

De Oldtimerdag is onderdeel van een groter evenement in Appelscha. Er is op zaterdag 20 september 2014 een grote goederenmarkt, waarvan een deel bestemd is voor onderdelen, smeermiddelen en andere spullen voor klassieke auto's. Er worden oude ambachten gedemonstreerd, er is een nostalgische kermis en natuurlijk spelen de historische draaiorgels hun liedjes. 

Plaats van handeling is de buitenplaats De Hildenberg in het nationaal park Drents-Friese Wold. Met z'n koloniehuisjes uit het verleden levert deze omgeving een passend decor bij de oldtimerdag. De dag is gratis te bezoeken, ook voor deelnemers en hun auto's. Zij worden in staat gesteld een toerrit te rijden en eventueel (tegen betaling) te overnachten. De Belastingdienst heeft toestemming gegeven om dit evenement te bezoeken met 'geschorste' oldtimers, dus wat let je om te komen? 

Wanneer:
20 september 2014
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Buitenplaats De Hildenberg
Gruun 5
8426 NA Appelscha
Nederland
Prijs:
gratis voor deelnemers en publiek
Meer informatie:
www.oldtimerdagappelscha.nl/

Nu op voorraad