Mijn Autokopen.nl

International Maserati Centennial Gathering

Drie dagen rijden, exposeren en winnen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Maserati bestaat 100 jaar en viert dit met het hele jaar door. De belangrijkste bijeenkomst (in Italië) is een driedaags festival volop rijden, exposeren en winnen. De dag tevoren is bedoeld als fanmeeting. 

De geschiedenis van het Italiaanse luxe sportautomerk begon in 1914 in Bologna, dat al snel verruild werd voor het vlakbij gelegen Modena. Nog altijd is het hoofdkantoor daar gevestigd, maar de Quattroportes en Ghibli's rollen van de band in Turijn. Deze twee Noord-Italiaanse steden staan dan ook centraal in de belangrijkste viering van het 100-jarige bestaan, de International Maserati Centennial Gathering. 

Het driedaags festijn van 18 tot en met 20 september wordt voorafgegaan door een 'fandag' op 17 september in Bologna. Op het Piazza del Nettuno staat de fontein van Neptunes, de inspiratiebron voor de drietand in het logo van Maserati. Bezoekers van de meeting kunnen zich met Maserati op de foto laten zetten bij de fontein. Daarnaast kunnen ze de allereerste garage van het merk bezoeken, in 1914 geopend door de gebroeders Maserati. 

Officiële Gathering

Op donderdag 18 september moet je in Modena zijn. De hele dag arriveren klassieke en hedendaagse Maserati's op het Piazza Grande. De deelnemende auto's worden eerst aan het publiek geshowd, verdeeld over belangrijke plekken in de stad. 's Middags kunnen hun eigenaren het Museo Casa Enzo Ferrari aandoen, voor de tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van Maserati (elders in deze rubriek beschreven).  

Om 18 uur vertrekken de auto's in parade naar de historische Maserati-fabriek waar nog iedere dag de GranTurismo en GranCabrio gebouwd worden, net als de Alfa Romeo 4C. Er wordt een 'walking dinner' geserveerd, waarna de deelnemers per shuttle naar hun hotels vervoerd worden. 

Expositie Maserati 100 jaar

De volgende dag rijden zij naar het San Martino del Lago-curcuit bij Cremona. Op de baan, waar in 1929 de Maserati V4 het record op de 10 km vestigde, mogen de deelnemers vrij rijden. Na de lunch volgt een parade door Cremona en daarna de rit naar Turijn. Daar kunnen de Maserati's door het publiek bekeken worden op het Piazza Castello. De Gathering-deelnemers genieten ondertussen van een galadiner in het Reggia di Venaria-paleis.

Zaterdag 20 september staat er weer een fabrieksbezoek op het programma, dit keer de productiefaciliteit nabij Turijn. Bij terugkeer in de stad wordt er op het Piazza San Carlo gestreden om de mooiste auto in een Concours d'Élégance. De prijsuitreiking vormt tevens de afsluiting van het driedaagse festival.

Wanneer:
17 tot en met 20 september 2014
Openingstijden:
(officiële programma) van donderdag 7.30 uur tot zondag 19.00 uur
Plaats:
Italië
Prijs:
diverse arrangementen verkrijgbaar
Meer informatie:
www.maserati100.com/

Nu op voorraad

Meer Maserati 12 tweedehands auto's
Tags: maserati festival