Mijn Autokopen.nl

BimmerWorld

Actie en sensatie op voormalig vliegveld Weeze

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Er is een nieuw, internationaal evenement voor BMW-liefhebbers: BimmerWorld. Daarop draait het om show maar meer nog om actie en sensatie. Lees hier wat je kunt verwachten.

402 Automotive, bekend organisator van leuke auto-evenementen, heeft de handen ineengeslagen met online community BimmerWorld. Samen introduceren zij een nieuw, grootschalig en internationaal evenement, dat eveneens de naam BimmerWorld draagt.

Het festival verwacht honderden showauto's van het merk BMW op de voormalige RAF-luchtmachtbasis in Weeze, net over de Duitse grens bij Venray. Ook jouw Beamer kan daartussen staan. Daarnaast belooft de organisatie spanning en sensatie in de vorm van sprints en drifts. 

Programma

Een aantal van de hangars en bunkers op het grote terrein zal dienst doen als showlocatie van de mooiste BMW's. De verschillende gebouwen krijgen alle een eigen thema of worden toegewezen aan leden van deelnemende clubs of communities. In de grote hangar dingen de mooiste auto's mee in de Show & Shine Contest. Je ziet er onder meer de kandidaten voor de Top 25 BMW, Best of Paint, Best of Wheels en de Top 3 Best of Show.

De Beamers die niet voor de showlocaties uitverkoren worden kunnen op de showpaddocks buiten worden geparkeerd. Zodoende zijn ze toch voor alle bezoekers te zien. Alle BMW-modellen en -uitvoeringen zijn welkom. Of deze nu origineel zijn, gestyled of voorzien van extra power onder de kap, alles wat je nodig hebt is een showcarticket. 

Mouch Creative Engineering is aanwezig met een dynamometer om achterwielaangedreven chassis door te meten op nog beschikbaar vermogen en koppel. De onderneming geeft ook advies hoe dit op te krikken zodat je tuning of performance car weer optimaal functioneert. Op het terrein worden verder kraampjes neergezet waar styling-, tuning- en performancespecialisten de nodige accessoires en andere artikelen aanbieden.

BimmerWorld

Op de baan waar eens de straaljagers het luchtruim kozen wordt op deze zaterdag 15 augustus de 100 meter sprint georganiseerd. Een leuke activiteit om mee te doen. Ook kun je je opgeven voor het driften met je eigen BMW. Wil je de banden liever sparen, kom dan in elk geval kijken naar de drift demonstraties.

Deelname en overnachting

Entreekaartjes zijn online (met voordeel) verkrijgbaar via onderstaande website. Op de site vind je ook de informatie of aanmelding vooraf of een extra kosten vereist zijn voor deelname aan een specifieke activiteit. Verder staat te lezen hoe je gebruikmaakt van voordelige overnachtingen in het 'BimmerWorld Hotel', mocht je er een weekendje weg van willen maken. Wat je ook kiest, het nieuwe festival lijkt ons zeker een aanrader.

foto's: BimmerWorld

Wanneer:
15 augustus 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
evenemententerrein Airport Weeze
Baaler Strasse
47652 Weeze
Duitsland
Prijs:
€ 12,00 (exclusief showcar- of parkeerticket). Kinderen van 6 tot 14 jaar € 5,00; tot en met 5 jaar gratis. Leden van deelnemende clubs ontvangen korting.
Meer informatie:
www.bimmerworld.eu/

Nu op voorraad

Tags: bmw festival