Mijn Autokopen.nl

Winter Classic 2015

Bijzondere toerrit met toegang InterClassics & TopMobiel

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Skoda Felicia Cabrio 1961

Wie eens een bijzondere tocht wil rijden met de oldtimer kan zich aanmelden voor de Winter Classic. Bij de rit inbegrepen zit de toegang tot een oldtimerbeurs en een dineravond in een kasteel. 

De Winter Classic rally is geen race. Het is een tocht waarbij het draait om het plezier van rijden in een klassieke auto. Er zijn onderweg enkele vragen die opgelost moeten worden, waarmee punten en dus prijzen te verdienen vallen. Maar het is vooral de bedoeling te genieten van de bossen, heuvels, 'romantische riviertjes en pitoresque dorpjes'. 

De kilometers worden afgelegd over landelijke weggetjes in Nederland, België en Duitsland. De startplek is de oldtimerbeurs InterClassics & TopMobiel 2015, die dan plaatsvindt in Maastricht. De deelnameprijs voor de Winter Classic is inclusief een bezoek aan de beurs, op de dag voorafgaand (donderdag 7 januari) aan de rally. Desgewenst kan een verblijfsarrangement worden geboekt, met toegang tot de Preview Night van de beurs. Elders in deze evenementenrubriek vind je een uitgebreide omschrijving van InterClassics & TopMobiel. 

De rit, op vrijdag de 9e, kent enkele stops op verrassende plekken en een 'steenkoude' picknick op een exclusieve locatie. Vanaf de finish rijden de deelnemers samen naar Château St. Gerlach. Het luxe kasteelhotel, vroeger een klooster, is de plek waar wordt geborreld en gedineerd. De maaltijd en het wijnarrangement zijn in de prijs van de tocht inbegrepen.

Tijdens de avond worden de rallyprijzen uitgedeeld. Naast de hoogst behaalde scores zijn bijvoorbeeld ook de fraaiste klassieker en de meeste pech aanleiding voor een onderscheiding. Een deel van het startgeld wordt bestemd voor het goede doel, de organisatie Save the Children. 

Autohuur

Lijkt de Winter Classic je wel iets maar beschik je niet over een oldtimer? De organisatie verhuurt ook enkele klassiekers voor de rit. Zie hiervoor de weblink onderaan deze pagina. De deelnemers aan de toertocht worden vergezeld door een technisch team en reserve auto's. Zo mist niemand de feestavond.

Wanneer:
9 januari 2015
Plaats:
MECC
Forum 100
6229 GV Maastricht
Nederland
Prijs:
€ 599,00 per equipe, inclusief o.a. toegang oldtimerbeurs
Meer informatie:
www.ic-tm.nl/nl/winter-classic

Nu op voorraad

Tags: oldtimers