Mijn Autokopen.nl

Nieuwjaarsrace Zandvoort

Wedstrijd voor het Winter Endurance Kampioenschap

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Nieuwjaarsrace Zandvoort

Op 3 januari luidt het vuurwerk het Nederlandse raceseizoen 2015 in. Tijdens de Nieuwjaarsrace wordt op Zandvoort de tweede wedstrijd verreden van het Winter Endurance Kampioenschap.

Het is traditie: vuurwerk afsteken voor het nieuwe jaar. Zo ook op Circuit Park Zandvoort, waar het vuurwerk het nieuwe raceseizoen inluidt. Nu ja, nieuwe seizoen? 's Winters gaat de autosport hier gewoon door, met het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). 

De Nieuwjaarsrace 2015, op zaterdag 3 januari, bestaat dan ook uit de tweede WEK-race van het seizoen 2014-2015. In iedere raceklasse wordt 4 uur lang gestreden om de overwinning. De races vinden deels plaats in het donker, wat de speciale sfeer van endurance racing met zich meebrengt. 

De deelnemende auto's worden ingedeeld naar motorcapaciteit. Naast de dieselauto-klasse verschijnen drie klassen GT's en toerwagens aan de start. Ze verrijden op 3 januari zowel kwalificatiewedstrijden als de wedstrijd zelf. Een dag eerder, op vrijdag 2 januari, vinden de tests plaats. 

De Nieuwjaarsrace is gratis te bezoeken. Daarbij is er gratis toegang tot de hoofdtribune, Tango Paddock en Paddock 2. Zo gaat het nieuwe jaar goed van start.

Wanneer:
3 januari 2015
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
gratis (wel betaald parkeren)
Meer informatie:
cpz.nl/

Nu op voorraad