Mijn Autokopen.nl

British Race Festival

Terugkeer van Engelse autosportfestival op Zandvoort

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het British Race Festival is terug! In een nieuw jasje weliswaar, met meer activiteiten. Het festival staat voor twee dagen autosport, vrij rijden en demonstraties.

Van 1994 tot 2002 organiseerde het Circuit Park Zandvoort regelmatig het British Race Festival. Na 13 jaar wachten staat het evenement weer op de kalender, zij het in een nieuw jasje. Het draait nog steeds om Britse autosport maar het festival biedt nu meer nevenactiviteiten.

Zo kunnen bestuurders in auto's van Britse makelij vrij rijden op het circuit. Zowel op zaterdag 3 als zondag 4 oktober zijn er verschillende sessies te boeken. In samenwerking met de Dutch Vintage Sports Car Club en Classic Wings & Wheels worden demonstraties verzorgd onder de noemer Vintage Revival Zandvoort. Op de paddock zullen verschillende merkenclubs voor Britse auto's zich presenteren. 

De races

Bij de Mini Seven Racing Club Zandvoort Trophy Race kan iedereen zich wel wat voorstellen. De andere raceklassen brengen een grote verscheidenheid aan auto's aan de start. De All British Touring Cars biedt toerwagens maar ook GT's van Britse makelij uit de bouwjaren 1966 tot en met 1981, of juist van vóór 1966. Bekende modellen zijn de Austin Healey 3000, Jaguar E-Type, MG B en Lotus Esprit.

Aston Martin

De Nederlandse raceserie Company Box Youngtimer Touring Car Challenge doet Zandvoort dit seizoen alleen aan tijdens het British Race Festival. Omdat er rijders uit negen landen deelnemen, die in alle mogelijke toerwagens tot 1990 mogen rijden, komt er vanalles voorbij. Van Trabant via Rover 3500 tot Sunbeam Lotus. De stichting Historic Monoposto Racing verzorgt de wedstrijden van eenzitters uit de jaren '60 en '70. Toendertijd vormde het Monoposto Racing de opstap naar de Formule 1 voor onder meer Emerson Fittipaldi, Niki Lauda en Ayrton Senna.

Op zaterdag wordt er getraind en gekwalificeerd. De Mini Seven Racing Club rijdt laat in de middag al een wedstrijd. De overige races zijn op zondag. De entreekaartjes geven toegang tot het duingebied, de tribunes en de paddocks. Voor het vrij rijden zijn aparte tickets nodig; zie hiervoor onderstaande website.

Wanneer:
3 en 4 oktober 2015
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 12,50 per dag of € 20,00 voor het hele weekend. Twee personen plus parkeerticket Britse auto € 30,00 per dag. Vip-arrangement € 175,00.
Meer informatie:
www.cpz.nl/

Nu op voorraad