Mijn Autokopen.nl

9e Oldtimerdag Appelscha

Ook niet-gemotoriseerde voertuigen te zien

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Renault 16 TS

Op de Oldtimerdag Appelscha vind je niet alleen auto's. En meer dan trucks, motoren en solexen. Ook stationair draaiende motoren, draaiorgels en pipowagens zijn te bezichtigen.

Op de negende editie van de Oldtimerdag Appelscha, op zaterdag 19 september 2015, worden ruim drieduizend voertuigen verwacht. En natuurlijk duizenden bezoekers, want deze dag is gratis toegankelijk voor deelnemers en toeschouwers. Bovendien is het terrein, Buitenplaats De Hildenberg, via mooie fiets- en wandelroutes bereikbaar.

Daar waar vroeger de hunebedbouwers woonden worden veel, heel veel voertuigen opgesteld, om het publiek eraan te herinneren hoe onze cultuur zich heeft geëvolueerd. Het leukst zijn de auto's en andere voertuigen die het verleden doen herleven, bijvoorbeeld door de historische lading of de kostuums van de bestuurders. Er zijn ook eigenaren die aan de hand van foto's of verhalen de geschiedenis van hun voertuig tastbaar maken. 

Verwacht niet alleen auto's. Dit jaar staat de Oldtimerdag ook open voor racewagens, motorfietsen, legervoertuigen, vrachtwagens, tractoren, brommers, solexen, scooters, fietsen, bussen en campers - zolang ze een bouwjaar hebben tussen 1900 en 1988. Daarnaast zijn stationaire motoren te zien, plus niet-gemotoriseerde voertuigen zoals draaiorgels en pipowagens.

Een jaarmarkt met gerelateerde artikelen (poetsmiddelen, schaalmodellen enzovoort) vult de oldtimerverzameling aan. Diverse autoclubs laten zien wat voor modellen hun leden rijden. De deelnemende automobilisten kunnen aan een toerrit deelnemen. Deelnemers hoeven niet te betalen maar dienen zich wel vooraf in te schrijven op onderstaande website.

Wanneer:
19 september 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Buitenplaats De Hildenberg
Gruun 5
8426 NA Appelscha
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.oldtimerdagappelscha.nl/

Nu op voorraad