Mijn Autokopen.nl

American Day

Moderne en klassieke auto's uit de USA in het zonnetje

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Hoewel de American Day plaatsvindt in het Classic Park staan ook moderne Amerikaanse auto's in het zonnetje. De meeting biedt activiteiten voor het hele gezin. 

Bijna iedere zondag organiseert het Classic Park in Boxtel een festival. Op 20 september is het de beurt aan American Day. Op deze dag staan klassieke én moderne auto's uit Amerika in het zonnetje. Muscle cars, bling bling uit de jaren '50, pick-up trucks, typische USA saloons en al dat andere schone door merken als Ford, Chrysler, Chevrolet, Dodge, Jeep, Lincoln, Ram en Hummer voortgebracht.  

Als je zelf in 'een Amerikaan' rijdt ben je meer dan welkom. De eerste honderd aanmelders (zie ondergenoemde website) krijgen gratis toegang tot het festival én Classic Park-museum; de overige bezoekers in een Amerikaanse auto ontvangen een ticket met korting (5 euro). Ook mogen deze rijders hun auto op de showpaddock plaatsen, zodat alle bezoekers een kijkje kunnen nemen.

Activiteiten

Meer USA cars vind je in het museum. Daar staan altijd circa honderdtwintig auto's (te koop!) maar deze dag worden er een aantal thema-auto's toegevoegd. Een deskundige jury bekijkt ondertussen de auto's op de showpaddock. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de eigenaren met de fraaiste wagens.

Ford Mustang Fastback en Convertible

Bedrijven die onderdelen en andere auto-gerelateerde producten verkopen zetten hun kraampjes op. Ze worden aangevuld met de Swapmeet waar particulieren hun artikelen aan de man of vrouw proberen te brengen. Een fotograaf staat klaar om een professionele fotoshoot te maken van de Amerikaanse auto's met hun eigenaren. 

Het Classic Park zelf is op deze zondag eveneens geopend, zelfs tot 18 uur. Behalve het museum kun je je vermaken in de lifestyle winkel, de werkplaats waar klassiekers gerestaureerd worden en het restaurant Miglia Lounge. Wie met een geschorste oldtimer wil komen boft: de Belastingdienst heeft dit evenement goedgekeurd. Wat houd je nu nog tegen om je in The American Dream onder te dompelen?

Wanneer:
20 september 2015
Openingstijden:
van 10.00 tot 16.00 uur
Plaats:
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel
Nederland
Prijs:
€ 9,50 (clubleden en kinderen van 5 tot en met 12 jaar korting, kinderen tot 5 jaar gratis)
Meer informatie:
american.classicparkfestivals.nl/

Nu op voorraad