Mijn Autokopen.nl

100 Years BMW

Eindejaarstentoonstelling Autoworld

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Nog eenmaal kun je terugkijken op de 100-jarige geschiedenis van BMW. Het is Autoworld dat er de eindejaarstentoonstelling aan wijdt. Met klassiekers, tweewielers en schaalmodellen van sportwagens licht het museum de meest mythische modellen toe.

In 1916 bundelden de Bayerische Flugzeugwerke en de Otto-Werke hun krachten, een jaar later werd het bedrijf omgedoopt tot Bayerische Motoren Werke. Zo kennen we BMW nog steeds, zij het dat het concern tegenwoordig auto's en motorfietsen produceert en niet langer vliegtuigmotoren. Dit jaar is er al veel belangstelling geweest voor het BMW eeuwfeest en het Brusselse museum Autoworld wil niet achterblijven. 

De traditionele eindejaarstentoonstelling, dit keer van vrijdag 16 december 2016 tot en met zondag 8 januari 2017, vertelt de geschiedenis van BMW aan de hand van de meest mythische modellen. Denk aan de vooroorlogse BMW 328, de Isetta uit de jaren '50, de 2002 met Turbo een decennium later, of de Z-cabrio's.

BMW Vision Next 100 Years

Daarnaast is er aandacht voor de BMW M-modellen, in het bijzonder de toerwagens waarmee overwinningen zijn behaald in de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Op de expo zie je onder meer de M6 GT3 van afgelopen seizoen, maar ook Le Mans- en Formule-wagens, die laatste voorzien van BMW-motoren.

De meest in het oog springende M3 is een van de zeventien BMW Art Cars, het exemplaar uit 1989. Dat jaar beschilderde de Australische kunstenaar Ken Done een BMW M3 kleurrijk met patronen die enigszins refereren aan Aboriginal-kunst. 

BMW zelf stelt in Autoworld enkele actuele modellen voor, waaronder de M-serie en de i8. De tentoonstelling van circa 45 auto's (en tien moto's) wordt aangevuld met meer dan tweehonderd schaalmodellen. Aan de hand van de miniaturen wordt de autosportgeschiedenis van het Beierse merk verteld. 

Wanneer:
16 december 2016 tot en met 8 januari 2017
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur, in het weekend tot 18.00 uur
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 10,00 (diverse kortingen, kinderen tot 6 jaar gratis)
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad