Mijn Autokopen.nl

Sharknose Meeting

Bijeenkomst voor klassieke en youngtimer BMW's

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Sharknose Meeting

Heeft je BMW een 'haaienneus' dan ben je welkom op de Sharknose Meeting. Er zijn diverse dingen te doen met de klassieke of youngtimer BMW.

BMW-modellen mogen dan bekendstaan om hun 'nieren' die de grille vormen, sommige hebben ook een 'haaienneusje' waarbij de naar beneden terugwijkende voorzijde lijkt op de bek vol tanden die een haai heeft. Het zijn bijvoorbeeld de modellen 1600, 1800 en 2000 van de 'Neue Klasse', de 'E-nummers' waaronder de E3 en E21, getunede BMW's van bijvoorbeeld Alpina en Glass plus klassiekers als de BMW 507. 

Speciaal voor deze old- en youngtimer-BMW's is er de Sharknose Meeting. Die vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie, bij de Haven Cuijk in het Noord-Brabantse Katwijk. In de evenementenhal Cuijk, vlakbij de rivier de Maas, worden naast de 'haaienneuzen' ook oudere BMW's ('veteranen') ontvangen, evenals exclusieve of meer recente 'Bimmers'. 

Doe mee

Ter plekke kun je op deze zondag 22 mei aan diverse activiteiten deelnemen. Kijk wel vooraf op ondergenoemde website of er extra kosten, inschrijving of andere eisen aan worden gesteld. Je kunt bijvoorbeeld je BMW door een beëdigd taxateur laten taxeren. De taxateur neemt ook de documentatie en historie in ogenschouw, zodat je een officieel rapport meekrijgt dat geldig is voor de verzekering. 

Verder kun je de BMW op de rollerbank rijden. Deze 'dynamometer' meet hoeveel paardenkrachten je auto na al die jaren nog over heeft. Of wat doorgevoerde modificaties tot gevolg hebben op het vermogen. Een derde activiteit is de airco-controle. Oude vulling kan vervangen worden en de airconditioning krijgt een lektest. 

Naast de evenementenhal zal een verkoopplein ingericht worden waar BMW's verhandeld kunnen worden. Ook is er een onderdelenmarkt waarop dealers en specialisten hun oude voorraad in de aanbieding doen. Zo kun je zomaar moeilijk verkrijgbare componenten te pakken krijgen, zelfs orgineel van BMW. Tuning parts, accessoires en gerelateerde producten zijn eveneens te koop deze dag. 

De Carreraclub Nederland neemt een miniatuur racebaan mee. Alle aanwezigen, jong en oud, kunnen het gratis tegen elkaar opnemen. Met commentaar van Olav Mol! Volop pret dus op deze meeting, die trouwens ook te bezoeken is met geschorste oldtimers; zie onderstaande website voor gebruik van de Evenementenregeling van de Belastingdienst.

Wanneer:
22 mei 2016
Openingstijden:
vanaf 10.00 uur
Plaats:
evenementenhal Cuijk
Korte Oijen 3 (haven Cuijk)
5433 NE Katwijk (N-Br.)
Nederland
Prijs:
€ 5,00 óf (voor BMW's) parkeerticket à 10,00
Meer informatie:
sharknosemeeting.com/

Nu op voorraad

Tags: bmw oldtimers youngtimers