Mijn Autokopen.nl

Viking Prestatie Tocht

Saab-kaartleesrit inclusief avondetappe

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Saab-modellen

De Vikingrit wordt al meer dan 50 jaar verreden door enthousiaste Saab-rijders. Ook dit jaar worden weer drie 'lussen' gereden, waarvan een in het donker.

De Viking Prestatie Tocht, ook bekend als Vikingrit, is een kaartleesrit voor Saab-rijders. De organisatie is in handen van de Saab Club Nederland en het Saab Historic Rally Team, hoewel je geen lid hoeft te zijn om deel te nemen. Dit jaar staat de 54e editie alweer op het programma. Start, finish en uitvalsbasis vormt het Princess Hotel in Epe.

Van daaruit rijden de deelnemende equipes drie 'lussen' aan de hand van diverse kaartleessystemen: bolletje-pijl, grensbenadering, ingetekende lijn en pijlen. Er worden tevens varianten gebruikt. Onervaren teams worden geadviseerd zich voor te bereiden; zie hiervoor onderstaande website. 

In totaal zal circa 350 km gereden worden. Een lus voert naar de Veluwe, een andere naar het Veluwemeer en een derde richting de IJssel. De rijtijden liggen tussen 11 en 23 uur (afgewisseld met pauzes), dat betekent dat de laatste rit in de donkere avonduren wordt afgelegd. Naast de route-uitdagingen wordt ook een behendigheidsproefje opgenomen. Wil je 'de Viking' winnen dan dien je dus van alle markten thuis te zijn. 

Inschrijven - ook via ondergenoemde website - kan tot woensdag 9 november. De voorwaarden tot deelname zijn op dezelfde site te vinden. De Toerklasse staat open voor beginnende en minder ervaren equipes, de Sportklassen voor ervaren teams. 

Wanneer:
19 november 2016
Openingstijden:
van 10.00 tot 24.00 uur
Plaats:
Princess Hotel
Dellenweg 115
8161 PW Epe
Nederland
Prijs:
€ 175,00 (leden Saab Club Nederland € 150,00) inclusief materialen
Meer informatie:
www.saabhistoricrallyteam.nl/

Nu op voorraad

Tags: saab puzzelrit