Mijn Autokopen.nl

Delen Internationaal Oldtimertreffen Lanaken 2016

Vier dagen exclusieve voor- en naoorlogse auto's

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Bugatti, Minerva, Rolls-Royce, Packard en Cadillac zijn enkele van de exclusieve oldtimermerken die je begin september kunt zien in de Euregio Maas-Rijn. Niet alleen geparkeerd, maar ook rijdend.

De Belgische gemeente Lanaken ligt direct ten westen van Maastricht. Het prachtige heuvelland van De Kempen, de Voerstreek, Haspengouw en Zuid-Nederland biedt volop gelegenheid om te toeren langs beekjes, kastelen, herenhuizen, boerenhoeven en door de fraaie natuur. Daarnaast zijn er ook de nodige terrasjes waar deelnemers de tijd kunnen nemen om te rusten. Het Delen Internationaal Oldtimertreffen Lanaken begin september kent geen snelheids- of behendigheidsonderdelen, het gaat puur om het genieten. 

Ook toeschouwers kunnen er het een en ander van meepikken. Vanaf vrijdagmiddag kun je de oldtimers op diverse plekken in de Belgisch-Nederlands-Duitse Euregio tegenkomen, tijdens hun ritten. Vrijdag vanaf 16 uur en zondag vanaf 13 uur worden de auto's opgesteld op het Lanaker Gemeenteplein, naast het stadhuis en tegenover de Sint-Ursulakerk. Zondagmiddag worden de wagens er beoordeeld voor de prijzen in het Concours d'Élégance. 

Arrangementen

Er zijn vier arrangementen voor deelname. Het meest uitgebreide ('Formule 1') is bedoeld voor oldtimers van vóór 1940 en duurt van donderdag tot en met zondag. Eigenaren van vooroorlogse oldtimers kunnen ook inschrijven voor 'Formule 2', dat alleen op zaterdag en zondag plaatsheeft. Deze arrangementen zijn inclusief vier respectievelijk drie ritten, deelname aan het concours, lunches en dranken, plus een receptie en diner op vrijdag. De parking voor oldtimers en trailers is inbegrepen.

Bentley 6,5 liter uit 1925

Voor het Formule 2-pakket beginnen de prijzen bij 231 euro per voertuig, dat is inclusief bestuurder maar exclusief eventuele extra passagiers. Het Formule 1-pakket is te bestellen vanaf 310 euro. Optioneel kan worden deelgenomen aan een galadiner op zaterdag, in hotel-restaurant La Butte aux Bois.

Naoorlogse voertuigen - oldtimers uit de bouwjaren 1940 tot 1980 - kunnen uitsluitend op zaterdag en zondag aanwezig zijn. Zij rijden vier ritten in twee dagen. Prijzen daarvoor, inclusief concoursdeelname en broodjeslunch, starten bij 22 euro inclusief bestuurder. Ook voor hen staan het vrijdagdiner en het galadiner op zaterdag open. 

Inschrijven kan via onderstaande website. Eventuele overnachtingen vallen niet onder de prijzen. Wel bieden diverse hotels in Lanaken speciale kortingen en rally-arrangementen aan voor deelnemers aan het evenement. 

Wanneer:
1 tot en met 4 september 2016
Openingstijden:
van donderdag 13.00 uur tot zondag 18.00 uur
Plaats:
Cultureel Centrum
Aan de Engelse Hof 10
3620 Lanaken
België
Meer informatie:
www.lanaken.be/oldtimertreffen

Nu op voorraad

Tags: oldtimers