Mijn Autokopen.nl

RSZ Race Experience Special

Inclusief basistraining slippen en driften

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Wat er zo speciaal is aan de Race Experience Special? Behalve typische coureursoefeningen en autosportbelevenis zorgt de Rensportschool Zandvoort ook voor de basistraining in slippen en driften. 

Her en der kun je Race Experiences volgen. De Rensportschool Zandvoort (RSZ) wil wat extra's bieden en organiseert daarom de Race Experience Special, met behalve autosportbelevenis ook een basistraining in slippen en driften. De Experience, die woensdag 28 september 2016 plaatsvindt, wordt dan ook deels op de racebaan verreden en deels op de slipschool.

Ook anders is dat je niet alleen voor jezelf rijdt. Je vormt een team met acht personen, bijvoorbeeld met je vrienden, collega's of zakenrelaties, waarmee je tegen zeven andere teams strijdt. Écht racen dus, om de prijzen. De hele dag door wordt elk team begeleid door een RSZ-raceinstructeur. 

Het programma

Natuurlijk is er wat theorieles. Dat is geenszins vervelend want de les wordt verzorgd door coureur Huub Vermeulen, bekend uit het Formule Ford-kampioenschap. Zowel 's ochtends als 's middags zijn er vier praktijktrainingen van elk ruim een half uur. Zo maken de deelnemers in BMW-raceauto's kennis met het rijden van de ideale lijn, meten ze zich om de snelste slalomtijd neer te zetten, ervaren ze hoe het is om een truck te besturen maar mogen ze ook een rondje over circuit Zandvoort meerijden met een bekende coureur.

Driften bij RSZ

Op de slipschool komen aan bod het maken van een paniekstop op nat wegdek met hulp van het Anti-blokkeersysteem (ABS), het razendsnel ontwijken van obstakels met ABS en ESP (Elektronisch Stabiliteitsprogramma) en zelfs de basisbeginselen van 'anti-slippen' en driften op de gladde cirkel. 

Tussen 4 uur en half 6 verrijden de teams een heuse endurancerace tegen elkaar. Bekende coureurs begeleiden de teams met bijvoorbeeld het bepalen van de tactiek en het maken van een pitstop. Ook volgt een nabespreking, waarbij certificaten en prijzen worden uitgereikt. Je zult nog lang met veel plezier terugdenken aan deze Experience Special.

Wanneer:
28 september 2016
Openingstijden:
van 8.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 500,00 exclusief btw per persoon
Meer informatie:
www.rsz.nl/

Nu op voorraad

Tags: zandvoort