Mijn Autokopen.nl

Een MPV als trekauto voor aanhanger of caravan

Een zee van ruimte in én achter de auto

Een MPV lijkt je wel wat: veel flexibel indeelbare ruimte voor jouw grote gezin, om mee op vakantie te gaan of voor je werk te gebruiken. Maar heb je ook wel eens gedacht aan de MPV als trekauto? Voor de trailer, caravan of de aanhangwagen? Daarmee haal je qua ruimte het maximale uit dit autotype.

MPV’s danken hun succes aan de ruimte die ze bieden én de flexibele wijze waarop die ruimte in te delen is. Doe de passagiersstoel voorin plat en je kunt ski’s meenemen op wintersport, kies een MPV met drie zitrijen om ook de vriendjes van je kinderen te kunnen vervoeren, of haal de achterste zitrij er juist uit zodat je de mountainbike achterin kunt leggen. Superhandige auto’s dus. Maar het kan nóg beter: er zijn ook aantrekkelijke MPV’s die je als trekauto kunt gebruiken. Zodat je bijvoorbeeld de auto zelf vult met zoveel mogelijk passagiers en de bagage (geheel of gedeeltelijk) vervoert in de aanhangwagen of in de caravan achter de auto.

De acht populaire Multi-Purpose Vehicles die we hier bespreken bieden een zee aan ruimte in én achter de auto. We informeren je over de minimum bagageruimte – met alle stoelen bezet door passagiers – en de maximale, wanneer de bagage voorrang krijgt boven het aantal inzittenden. Dan past er soms wel tegen de 2.000 liter aan spullen in de auto. Ook vind je het geremde gewicht dat je achter het betreffend model mag hangen. De meeste MPV’s kunnen 1.000 of zelfs 1.500 kg geremd gewicht trekken, uitschieters zelfs boven de 2.000 kg. Nieuw zijn de meeste van deze auto’s te koop vanaf circa 30.000 euro, tweedehands zeker de helft goedkoper en soms al voor een paar duizend euro.

1Citroën (Grand) C4 SpaceTourer

In de 4,438 meter lange C4 SpaceTourer kun je achterin, met alle stoelen rechtop, 537 liter aan bagage kwijt. In de zevenzitter Grand C4 SpaceTourer is dat 645 liter. Laatstgenoemde meet dan ook 4,602 meter in lengte. De maximale kofferbakruimte – dus met alle mogelijke stoelen neer – is voor beide uitvoeringen 1.851 liter. Een prima waarde, en dan zijn deze Citroën-modellen ook nog in staat een aanhanger te trekken. Achter de benzineversies kun je tot maximaal 1.300 kg geremd gewicht hangen, bij de diesels varieert dit tussen de 1.500 en 1.700 kg. Daarbij overtreft de vijfpersoons-SpaceTourer die met zeven zetels. Let op, het maximale treingewicht – de auto plus aanhanger plus bagage – ligt rond de 3.500 kg, dit varieert enigszins afhankelijk van het te kiezen model en de uitvoering. Als zakelijk rijder kun je speciaal op jouw afgestemde Business-uitvoeringen bestellen. De consumentenadviesprijzen van de Citroën C4 SpaceTourer beginnen bij 30.490 euro, die van de zevenzits-MPV bij 37.010 euro. Tweedehands koop je deze modellen vanaf circa 20.000 respectievelijk 25.000 euro.

Hier vind je een nieuwe Citroën (Grand) C4 SpaceTourer of bekijk het aanbod van de Citroën (Grand) C4 SpaceTourer occasions.

2Renault Espace

Een van de eerste MPV’s ooit gebouwd is de Renault Espace. Deze auto zag al in 1984 het levenslicht. Nog altijd wordt het model gebouwd maar het heeft sinds 2014 niet langer het uiterlijk van een saai, functioneel busje. Tegenwoordig is de Espace een fraaie, modern ogende cross-over die bovendien in de luxe uitvoering Initiale Paris te koop is. De prijzen van de aanstaande, vernieuwde Espace zijn nog niet bekend, maar reken op zo’n 55.000 euro. De occasions van dit ruimtewonder krijg je gelukkig al vanaf enkele duizenden euro’s te pakken.

In het verleden werd de zevenpersoonsuitvoering een tijdje Grand Espace genoemd. Nog altijd biedt de Espace plek aan vijf of zeven inzittenden. De huidige generatie is wel 4,857 meter lang. Achter de trekhaak kun je altijd tot 2.000 kg gewicht meetorsen, ongeacht de motorisering. De vijfzitter heeft 614 tot 2.101 liter ‘espace’ voor bagage, bij de zevenpersoonsversie is dit 247 tot liefst 2.035 liter. Met neergeklapte achterbank kun je achterin spullen van 2 meter lang kwijt. Maximaal belast je de complete trein – afhankelijk van uitrustingsniveau en motorisering – tot circa 4.500 kg aan gewicht. Dat is nog eens met vakantie gaan.

Hier vind je een nieuwe Renault Espace of bekijk het aanbod van de Renault (Grand) Espace occasions.

3BMW 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer

De BMW 2 Serie Active Tourer, een 4,354 meter lange vijfzits-MPV, is verwant aan aan de 2 Serie Gran Tourer met een lengte van 4,568 meter. Die laatste is er ook in zevenpersoonsuitvoering, of optioneel met maximaal 1.905 liter bagageruimte. Normaalgesproken bedraagt die 560 tot 1.820 liter, in de Active Tourer 468 liter of 1.510 met de achterbank neergeklapt. De instapuitvoering 216i mag slechts 1.100 kg voorttrekken, kies als trekauto dus bij voorkeur een sterkere motorisering. Dan kun je, afhankelijk van de motor en uitvoering, de Active Tourer belasten tussen de 1.300 en 1.600 kg. Achter de trekhaak van de Gran Tourer kan 1.500 kg mee, in het geval van vierwielaandrijving xDrive 1.600 kg. Bij gebruik als trekauto beperk je de bagage ín de auto tot zo’n 500 kg. BMW biedt de 2 Serie Active Tourer (nieuw vanaf 35.133 euro) en Gran Tourer (vanaf 36.095 euro) ook aan in (Corporate) Executive Editions. Daarmee wordt voorzien in al die handige accessoires die je veel gebruikt wanneer je als zakelijk rijder veel onderweg bent. Naar smaak bestel je de premium-MPV met de Sport- of Luxury-uitrustingslijn. Een gebruikte 2 Serie MPV vind je vanaf circa 15.000 euro.

Hier vind je een nieuwe BMW 2 Serie Active/Gran Tourer of bekijk het aanbod BMW 2 Serie Active/Gran Tourer occasions.

4Mercedes-Benz B-Klasse

Vanaf 33.037 euro beschik je over een nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse. De auto – Mercedes noemt ‘em een compacte ‘Sports Tourer’ – meet 4.419 meter lang en is er slechts als één model. Daarin past minimaal 445 liter bagage. Als alleen de voorstoelen bezet zijn kun je tot ongeveer 1.530 liter aan kofferbakruimte creëren. Spullen daarin mogen tot zo’n 600 kg wegen als je ook nog een aanhanger achter de B-Klasse zet. Afhankelijk van welke motor en versnellingsbak je kiest, ligt het geremde maximum trekgewicht tussen de 1.300 en 1.800 kg. Voor die laatste waarde dien je een 4Matic (All-Wheel Drive) B-Klasse te nemen. En verder geldt natuurlijk: hoe sterker de motor, des te meer trekgewicht de auto aankan.

De eerste generatie B-Klasse (tot 2012) had een iets hogere instap maar bood toch wat minder binnenruimte voor passagiers en bagage. Optioneel kwam de auto met het Easy Vario Plus-systeem voor een flexibeler in te delen interieur. Je kunt een gebruikte Mercedes-Benz B-Klasse al vanaf 5.000 euro aanschaffen. De Business Solutions betreffen mooie zakenmodellen.

Hier vind je een nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse of bekijk het aanbod Mercedes-Benz B-Klasse occasions.

5Renault (Grand) Scénic

Compacter dan de Espace, maar nog altijd lekker ruim is de Renault Scénic. De MPV is 4,406 meter lang en er past minstens 506 liter aan spullen achterin. In de 4,634 meter lange Grand Scénic berg je nog 25 liter extra op. Vul je ook een aanhanger, dan ligt het maximale treingewicht van de vijfpersoonsuitvoering op circa 3.650 kg, van de zevenzitter op 3.700 tot 3.750 kg. Het geremde gewicht van alleen de aanhangwagen met bagage mag 1.800 kg zijn, op alle nieuw verkrijgbare uitvoeringen. Een groot verschil met de Espace is de prijs. Een nieuwe Renault Scénic schaf je al aan vanaf 29.890 euro, het model met verlengde wielbasis vanaf 31.190 euro. Een tweedehands (Grand) Espace kun je al vanaf 1.000 euro op de kop tikken. Die prijs maakt het wel heel aantrekkelijk om deze MPV als trekauto te gaan rijden.

Hier vind je een nieuwe Renault (Grand) Scénic of bekijk het aanbod van Renault (Grand) Scénic occasions.

6Ford (Grand) C-Max

Ford heeft de productie van het koppel C-Max en Grand C-Max definitief beëindigd. Nieuw zijn de twee alleen nog her en der uit voorraad leverbaar. De prijzen starten bij circa 31.605 euro voor de MPV met vijf zitplaatsen (4,379 meter lang) en bij ongeveer 33.830 euro voor de zevenzitter met schuifdeuren (4,520 meter). Gelukkig zijn er wel C-Max occasions te koop, vanaf ongeveer 3.000 euro. Voor een gebruikte Grand C-Max moet je echter minimaal 10.000 euro meenemen. Als je nog een nieuwe Grand C-Max te pakken krijgt, kent deze een laag trekgewicht van maximaal 900 kg. Als trekauto kun je beter de vijfpersoons C-Max nemen: daarmee sjouw je een aanhanger tot 1.200 kg of – met 1.5 EcoBoost-krachtbron van 150 pk – tot 1.500 kg geremd gewicht. Dan mag je ook nog eens circa 500 kg aan goederen in de kofferbak stoppen. Qua inhoud kun je daarin 432 tot 1.723 liter kwijt, in de Grand C-Max is dat 520 tot 1.867 liter.

Hier vind je een nieuwe Ford (Grand) C-Max of bekijk het aanbod van Ford (Grand) C-Max occasions.

7Volkswagen Touran

De Volkswagen Touran heeft een lengte van 4,527 meter waarbinnen vijf of zeven zitplaatsen passen. In het laatste geval blijft slechts 121 liter bagageruimte over, maar bij verwijdering van de nodige stoelen ontstaat een ongekende ruimte: tot 1.989 liter. Ook vóór een aanhangwagen is de Touran krachtig. De meeste motoriseringen kunnen tot 1.500 kg geremd gewicht aan, de 150 pk sterke tweeliter TDI-dieselmotor 1.800 kg. Als je de Touran als trekauto toepast mag je, afhankelijk van de uitvoering, nog altijd zo’n 650 tot 700 kg bagage in de auto zelf vervoeren.

Van de Touran verschijnt algauw een nieuwe modelgeneratie. Daardoor is de MPV momenteel nauwelijks nieuw verkrijgbaar (voorraadmodellen vanaf circa 38.245 euro). De eerdere generaties van de MPV zijn echter prima occasions. Sinds modeljaar 2004 behaalde de Touran steeds de maximale veiligheidsscore in de botsproeven van EuroNCAP. In 2007 werd het model verkozen tot Trekauto van het Jaar onder de auto’s met een motor onder de 1,6 liter. Tot twee keer toe nam Volkswagen de opgeruigde CrossTouran in het assortiment op. Die had de uitstraling van een SUV en kreeg optioneel een verhoogde ophanging mee. Gebruikte Touran-modellen zijn heden vanaf 2.750 euro te krijgen, in prijs oplopend tot circa 35.000 euro.

Hier vind je een nieuwe Volkswagen Touran of bekijk het aanbod Volkswagen Touran occasions.

8Opel Zafira

Voor het hoogste trekgewicht onder de MPV’s moet je de Opel Zafira Life hebben. Deze Zafira staat, sinds 2019, voor een luxe personenbus die in ons land in twee lengtevarianten leverbaar is. De Zafira Life in L2H1-uitvoering meet 4,95 meter in lengte, de L3H1 zelfs 5,30 meter. Er zitten drie volwaardige zitrijen in de auto, goed voor zes of zeven inzittenden die veel hoofdruimte hebben. Ook kunnen de passagiers op de tweede rij hun stoelen 90 graden draaien om tegenover elkaar te komen zitten. De passagiersruimte is dan ook een van de redenen waarvoor je de huidige Zafira koopt. Een ander argument is het maximale geremde gewicht, dat in de reguliere L2H1 al 2.300 kg is. Er is echter van beide lengtevarianten een uitvoering leverbaar met verhoogd laadvermogen. Die is – net als de standaard L3H1 – goed voor wel 2.500 kg geremd trekgewicht. Aangezien de bagageruimte achter de derde zitrij verwaarloosbaar klein is, gebruik je de Zafira Life zelf voor mensen en de aanhanger voor spullen. De vanafprijzen nieuw liggen op 31.949 euro (L2H1) respectievelijk 32.499 euro (L3H1). De uitvoeringen met verhoogd laadvermogen kosten 350 euro extra.

De Zafira Life is nog te nieuw om als occasion te vinden. Wel is het vroegere MPV-model Opel Zafira volop te koop. Die is kleiner (maximaal 4,658 meter lange) en droeg in de periode 2012 tot 2016 de naam Zafira Tourer. Beide waren vormgegegeven als vijf- of zevenpersoons ruimteauto en niet als het huidige busje. Daarmee kent dit MPV-occasiontweetal niet het nadeel van gebrek aan bagageruimte achterin: dankzij het Flex7-systeem kunnen alle zitplaatsen, behalve natuurlijk de bestuurdersstoel, tot bagageruimte worden omgetoverd. De achterste rij hoeft daarvoor niet eens verwijderd te worden, maar zakt helemaal onder de laadvloer. Afhankelijk van de generatie beschik je daarmee maximaal over 1.700 tot 1.860 liter ruimte. De eerste en tweede generatie Zafira (tot en met 2011) zijn al voor enkele duizenden euro’s te koop, voor exemplaren van de derde serie betaal je tegen de 10.000 euro.

Hier vind je een nieuwe Opel Zafira Life of bekijk het aanbod Opel Zafira (Tourer) occasions.

Nog geen keuze kunnen maken? Zoek dan direct in het volledige aanbod nieuwe MPV’s of MPV occasions.


Alle genoemde gewichten zijn gebaseerd op de meest recente, nieuwe modellen. Het aantal kilogram van oudere modellen en occasions kan lager liggen. Hybride en elektrische uitvoeringen laten we in dit artikel buiten beschouwing.