Mijn Autokopen.nl

Populaire leaseauto’s die direct leverbaar zijn

Als zakelijke rijder kun je snel rijden in je nieuwe zakenauto

Leuk, je mag een nieuwe auto van de zaak uitzoeken! Als je geen zin hebt om daar maanden op te wachten, kijk dan naar onderstaande modellen. Deze behoren tot de populairste leaseauto’s voor zakelijke rijders en zijn direct leverbaar.

Het aanbod leaseauto’s is enorm. Zeker als je er maanden op kunt wachten. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je zo snel als mogelijk in je nieuwe zakenauto de weg op wilt. Daarom hebben we vijf zakelijke leaseauto’s voor je geselecteerd die direct beschikbaar zijn. Het zijn beslist niet de minder gewilde modellen: stuk voor stuk zijn deze auto’s populair onder leaserijders dankzij het representatieve voorkomen en de ruime uitrusting, inclusief de nieuwste infotainmentsnufjes en assistentiesystemen. Sommige uitvoeringen zijn zuinig in energieverbruik, andere zijn tegen een betaalbaar bijtellingsbedrag te rijden. Hieronder heb je ze voor het uitkiezen!

1Volkswagen Polo (vanaf 19.640 euro)

Waarom zou je niet kiezen voor de Zakenauto van het Jaar 2020? De Volkswagen Polo mag deze titel tenslotte dragen vanwege de gunstige kilometerkostprijs, volwassen techniek en het comfort. Er is geen woord gelogen wanneer de jury stelt dat de compacte hatchback inmiddels een ‘vaste waarde in de zakenautowereld’ is: de Polo is een van de meest geleasete modellen in ons land. Speciaal voor zakelijke rijders zijn er aantrekkelijk geprijsde Business-uitvoeringen (vanaf 21.870 euro), die ten opzichte van de reguliere Polo-versies gewilde extra’s bieden zoals uitgebreide infotainment met spraakbediening, parkeersensoren en getinte zijruiten achter. Momenteel levert Volkswagen de Polo nieuw alleen op benzine. De Business-modellen kun je desgewenst bestellen met DSG-automaat, de transmissie met dubbele koppeling voor razendsnel, soepel schakelen.

Hier vind je het aanbod van de nieuwe Volkswagen Polo.

2Ford Focus (vanaf 25.045 euro)

Tegenwoordig biedt Ford de Focus in zoveel verschillende uitvoeringen aan dat er ook voor jou een geschikte tussen zit. Voor veel zakenrijders voldoen de reguliere versies van de hatchback prima. Wil je echter flink meer spullen kwijt kunnen, dan is de ruime Wagon (vanaf 26.295 euro) geschikter. Leef je op van prestaties, kies dan de Focus ST-Line of zelfs de performance-uitvoering ST (met de 280 pk-motor uit de Mustang); houd je van luxe dan is de Focus Vignale iets voor jou; en is een stoere SUV-achtige aan jou besteed, kijk dan eens naar de Active. De helft van de acht uitrustingsniveaus zijn bovendien Business-versies. Zo slaag je toch altijd? Het zijn vooral de benzineversies die volop leverbaar en snel te rijden zijn. Deze zijn voorzien van prijswinnende, zuinige Ecoboost-motoren, al dan niet ondersteund door moderne, milde hybride techniek. Dit jaar heeft Ford de compacte middenklasser nog een update gegeven, waardoor het brandstofverbruik nóg efficiënter is en de standaarduitrusting is toegenomen.

Hier vind je het aanbod van de nieuwe Ford Focus en Ford Focus Wagon.

3Nissan Qashqai (vanaf 28.850 euro)

Een SUV rijden voor je werk is beslist geen crime. In de bekende Nissan Quashqai beschik je over de nieuwste infotainment en rijhulpsystemen. Een voorbeeld zijn de zelfrijdende ProPilot-functies waaronder intelligente (of adaptieve) cruise control, traffic jam pilot en rijstrookassistent. Daarmee laat je de Qashqai zonder tussenkomst andere auto’s volgen, het filerijden uit handen nemen en veilig van baan wisselen. Zo kom je ontspannen aan op je werk. Momenteel bestaat het aanbod van de C-segment cross-over uit alleen DIG-T-benzinemotoren van 140 of 160 pk. Optioneel kies je voor de DCT-automaat met dubbele koppeling. Vooral met de sterkere motor heb je aan de Qashqai een geschikte trekauto.

Hier vind je het aanbod van de nieuwe Nissan Qashqai.

4Hyundai Kona (vanaf 21.747 euro)

Wil je elektrisch of hybride rijden dan kun je niet om de Hyundai Kona heen. Van de meeste uitvoeringen van de Kona Electric ligt de (fiscale) cataloguswaarde onder de 45.000 euro (met 39 kWh-accupack leverbaar vanaf 35.915 euro, met de 64 kWh-batterij vanaf 40.715 euro) en word je dus voor slechts 8 procent bijtelling aangeslagen. De ruime actieradius – volgens de WLTP-meting 305 dan wel 484 km (afhankelijk van het accupakket) – en snelladen tot 80 procent in minder dan een uur maakt de elektrische auto praktisch bruikbaar voor zakenritten. Ook de Kona Hybrid (vanaf 27.437 euro) heeft z’n voordelen. De hybride kan bij lage snelheden volledig elektrisch rijden, maar je hoeft ‘em niet op te laden. Deze Kona heeft een geremd trekgewicht tot 1.300 kg en is daarmee ideaal als je een aanhanger of caravan wilt trekken. Zowel de hybride als elektrische Kona kent bovendien een goede standaarduitrusting, met onder meer verwarmbare buitenspiegels, Hill Start Assist én Downhill Brake Control, cruise control met stop & go en snelheidslimiet, DAB+ en Apple CarPlay-smartphone-uitwisseling. Energiebesparende snufjes zijn eveneens altijd aanwezig.

Hier vind je het aanbod van de nieuwe Hyundai Kona Hybrid en Kona Electric.

5Ford Fiesta (vanaf 16.070 euro)

Lekker voordelig in aanschaf, en dus ook in netto bijtelling, is de Ford Fiesta. Deze populaire, compacte hatchback stond model voor de Focus waarover we hierboven schrijven. Er zijn daarom enkele overeenkomsten. Ook de Fiesta kun je bestellen als ST-Line, ST, Active en Vignale. En ook bij dit model hebben de direct leverbare uitvoeringen een benzinekrachtbron onder de motorkap liggen. Met eenliter EcoBoost-motorisering krijg je minimaal de rijkere Connected- of Titanium-uitrustingsniveaus mee. Is jouw doel echter een zo laag mogelijke bijtelling te realiseren, kijk dan naar de instapuitvoering Trend. Ondanks de goedkope prijs is deze Fiesta nog altijd voorzien van een rijstrookassistent, elektrisch verwarmbare buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, automatisch inschakelende dimlichten, Hill Launch Assist en meer.

Hier vind je het aanbod van de nieuwe Ford Fiesta.


Bovengenoemde prijzen betreffen de fiscale waarde, het bedrag waarop de Belastingdienst de bijtelling voor zakelijke rijders baseert. Die bestaat uit de catalogus-nieuwprijs van de auto – inclusief accessoires aangebracht vóór het toekennen van het kenteken – plus btw en BPM, maar exclusief kosten rijklaar maken.

Zoek zelf een nieuwe auto

Uitgebreid zoeken

Uitgelichte nieuwe auto's