Mijn Autokopen.nl

Top 6 ruime stationwagons

In deze stationcars heb je minimaal 1.700 liter bagageruimte

Hoe ruim wil jij je stationwagon hebben? En dan hebben we het over de kofferbakruimte, waar stationcars om bekend staan. We presenteren de top 6 van ruimste estates. Daarin kun je, met de achterbank neergeklapt, minimaal 1.700 liter aan spullen kwijt.

In de gemiddelde stationwagen kun je tot zo’n 1.500 tot 1.600 liter aan bagage kwijt. Er zijn ook aardig wat modellen die minder ruimte bieden, zo vanaf 1.300 liter. Maar hier bespreken we de zes estates met de grootst mogelijke kofferbakruimtes. Als je de achterbank neerklapt kun je in deze stationcars minimaal 1.700 liter aan spullen meenemen. Dit zijn de ideale vakantieauto’s, het zijn modellen voor grote gezinnen en wagens waarin je de spullen voor je beroep probleemloos meeneemt.

1Skoda Superb Combi

Skoda is de ruimtekampioen onder de merken. Niet één maar twee stationcars voldoen aan het minimum van 1.700 liter bagageruimte. De Skoda Octavia Combi biedt minimaal 610 liter ruimte, te vergroten tot 1.740 liter wanneer je de achterbank platlegt. De allergrootste kofferbakruimte vind je echter in de Skoda Superb Combi. Heb je passagiers op de achterbank, dan kun je achter hen al een mooie 660 liter aan spullen kwijt. Maar gaat de achterbank naar beneden, dan neem je liefst tot 1.950 liter aan bagage mee in deze auto. Qua ruimte verdient de Superb z’n naam oprecht. Sinds kort is de nieuwe generatie Superb ‘iV’ Combi verkrijgbaar bij de Skoda-dealers. Prijzen beginnen bij 43.450 euro.

Hier vind je een nieuwe Skoda Superb Combi of bekijk het aanbod Skoda Superb Combi occasions.

2Subaru Outback

De Subaru Outback is een buitenbeentje. Allereerst is ‘ie alleen als stationcar verkrijgbaar. Of, zoals sommigen zeggen, als ‘cross-over’, een kruising tussen SUV en stationwagon. Ten tweede zijn alle beschikbare (benzine-)uitvoeringen voorzien van een Continu Variabele Transmissie en (Symmetrical) All-Wheel Drive. En tot slot lijkt de kofferbak van de Outback op het eerste gezicht niet eens zo groot. Met de achterbank rechtop is er een mooie, maar niet uitzonderlijke ruimte voor 526 liter bagage. Maar wacht maar tot je die bank neerklapt. Dan kun je achterin plots 1.848 liter aan goederen in kwijt. De prijzen van de huidige Outback ‘Touring’, een afscheidseditie, beginnen bij 50.195 euro. Vorig jaar al is een nieuwe generatie Outback onthuld, het is nog niet bekend wanneer deze in Europa verkrijgbaar wordt. Wél dat de kofferbak ervan maximaal 2.143 liter ruim wordt! Is dat voor jou het wachten waard?

Hier vind je een nieuwe Subaru Outback of bekijk het aanbod Subaru Outback occasions.

3Mercedes-Benz E-Klasse Estate

De stationwagen Mercedes-Benz E-Klasse Estate (of voorheen: Combi) heeft een Easy Pack-achterklep, die elektromechanisch te openen en sluiten is. De klep geeft je toegang tot minimaal 640 liter kofferbakruimte. Door de achterbank neer te klappen kom je tot 1.820 liter. In de bagageruimte bevindt zich een 12V-connectie, altijd handig om een mobiele telefoon, koelbox of ander apparaat aan te sluiten. Je koopt deze premium estate vanaf 59.582 euro. De inhoudsmaten van de bagageruimte gelden ook voor het E-Klasse All Terrain-model, een stationwagen met grotere bodemvrijheid. Deze ‘offroader’ komt standaard met 4Matic-vierwielaandrijving en is te bestellen vanaf 80.314 euro.

Hier vind je een nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Estate of bekijk het aanbod Mercedes-Benz E-Klasse Estate occasions.

4Volkswagen Passat Variant

Het bagagecompartiment van de onlangs vernieuwde Volkswagen Passat Variant biedt 650 tot 1.780 liter ruimte. Je kunt er spullen neerleggen tot 1,17 meter lang – of tot 2.02 meter met de achterbank neer. De laadbodem is verstelbaar en de ruimte voorzien van de nodige haken en andere bevestigingsmaterialen. Een 12V-aansluiting en verlichting zijn aanwezig. Daarnaast hebben de Business-uitvoeringen een elektrische Easy Open-achterklep. Je koopt deze stationcar vanaf 42.045 euro, momenteel heb je zelfs al een voordelige Business-uitvoering vanaf 40.925. Deze uitvoering uitgezonderd, zijn alle Passats Variant voorzien van een DSG-automaat.

Hier vind je een nieuwe Volkswagen Passat Variant of bekijk het aanbod Volkswagen Passat Variant occasions.

5Peugeot 508 SW

De recente generatie Peugeot 508 SW kreeg bij introductie een geheel nieuwe styling. De resulterende, stijlvolle ‘shooting brake’, met een naar achter aflopend dak, heeft daardoor – met de achterbank bezet door passagiers – iets minder bruikbare ruimte dan de generatie uit bouwjaar 2010: 530 tegenover 560 liter. Leg je de achterbank echter plat dan is er gelukkig wél meer bagageruimte dan eerder: tot 1.780 liter, ook in de plug-in Hybrid 225 e-uitvoering. De goedkoopste Peugeot 508 ‘Station Wagon’ die je kunt bestellen (vanaf 39.680 euro) is een 130 pk sterke BlueHDi-dieselversie. Ben je zakelijk rijder dan heb je de business-uitvoering BlueHDi 130 BlueLease al vanaf 38.780 euro.

Hier vind je een nieuwe Peugeot 508 SW of bekijk het aanbod Peugeot 508 SW occasions.

6BMW 5 Serie Touring

Premiummerk BMW heeft het met de 5 Serie Touring prima voor elkaar. De achterbank is deelbaar in de verhouding 40:20:40, zodat je lange voorwerpen als ski’s makkelijk mee kunt nemen. Met de achterbank volledig neergeklapt vergroot je de kofferbakruimte van 570 tot 1.700 liter. Bestel je het optionele Opbergpakket (534 euro) bij de auto, dan kan de rugleuning 11 graden versteld worden waardoor 20 liter extra bagageruimte ontstaat. Het pack biedt tevens haken, ogen en een spanband om je spullen vast te zetten. In de kofferbak zit sowieso een 12V-aansluiting. Je opent de achterklep eenvoudig en automatisch door onder de achterbumper een schopbeweging te maken. De Touring, Zakenauto van het Jaar 2019, is vanaf 61.864 euro leverbaar.

Hier vind je een nieuwe BMW 5 Serie Touring of bekijk het aanbod BMW 5 Serie Touring occasions.

Nog geen keuze kunnen maken? Zoek dan direct in het volledige aanbod nieuwe stationwagons of stationcar occasions.


Het genoemde bagagevolume is gebaseerd op de meest recente, nieuwe modellen. Het aantal liters van oudere modellen en occasions kan lager liggen. Prijzen zijn consumentenadviesprijzen, inclusief btw, BPM, wettelijke heffingen en kosten rijklaar.