Mijn Autokopen.nl

SUV-occasions voor nog geen 10.000 euro

Zeven betaalbare cross-over modellen

Zelfs als je budget beperkt is, kun je een mooie SUV rijden. Er zijn al ruime en rijk uitgeruste SUV-occasions verkrijgbaar onder de 10.000 euro. We hebben een aantal populaire cross-overs voor je uitgezocht die betaalbaar zijn én ruim beschikbaar in de voorraad tweedehands auto’s.

De voorraad SUV-occasions groeit. Zeker populaire cross-overmodellen uit het ‘compacte middensegment’ (de zogenaamde C-klasse) zijn tweedehands ruim beschikbaar. En dat is goed nieuws voor kopers. Het maakt aantrekkelijke SUV-modellen ook voor jou bereikbaar, zelfs wanneer je over een beperkt budget beschikt. Terwijl compacte SUV’s een nieuwwaarde hebben van meer dan 20.000 euro, sommige zelfs bijna 40.000 euro, kun je dezelfde modellen als occasion al te pakken krijgen onder de 10.000 euro. We tippen een aantal populaire, voordelige modellen.

1Kia Sportage

De eerste generatie Kia Sportage dateert uit 1993, maar hier bespreken we het model dat in 2004 op de markt kwam en tot 2010 werd gebouwd. De bagageruimte van minimaal 667 liter, met achterstoelen neergeklapt tot 1.886 liter, is genereus te noemen. In 2009 noemde de Amerikaanse consumentenbond de tweede generatie Sportage een van de meest betrouwbare auto’s. Het is juist deze generatie Sportage-occasions waartussen de meeste exemplaren onder de 10.000 euro zitten. Het merendeel is voorwielaangedreven maar af en toe kom je een Four Wheel Drive-model tegen. Ook de derde generatie (2010 – 2015) is een model dat door gerenommeerde organisaties wordt aanbevolen, om bijvoorbeeld z’n mechanische betrouwheid, lage gebruikskosten en veiligheid. Noemenswaardig is ook het hoge (geremde) trekgewicht, 1.900 kg.

Hier vind je Kia Sportage occasions.

2Citroën C4 Cactus

Het merk Citroën heeft door de jaren heen betaalbare en gedurfd vormgegeven modellen uitgebracht. Zo ook in 2014, toen het de C4 Cactus presenteerde. Met vrolijke kleurencombinaties, airbumps (rubber kussentjes tegen portierschade) en de verregaande individualiseringsmogelijkheden voor in- en exterieur zette het Franse merk de koers uit voor de huidige modelreeks. De automaatversie van de C4 Cactus heeft een voorbank in plaats van twee aparte zittingen, hoe leuk kan het zijn? De goedkope occasions van deze compacte SUV zijn alle van vóór de ingrijpende facelift in 2018. Daarbij werd ook de reguliere Citroën C4 door de Cactus vervangen.

Hier vind je Citroën C4 Cactus occasions.

3Nissan Qashqai

In Europa braken SUV’s pas echt door toen Nissan de Qasqai presenteerde. Bedeeld met uiterlijke kenmerken van een SUV zijn deze modellen eerst en vooral bedoeld voor stedelijk gebied en de snelweg. Daarnaast bieden cross-overs het comfort, de ruimte en flexibele indeling van een MPV. De betaalbare tweedehands exemplaren dateren bijna alle van deze eerste generatie (2007 tot 2013). Nissan ontwikkelde voor dit model een nieuwe bodemplaat. Daarop kon ook de Qashqai+2 worden gebouwd, een zevenpersoonsuitvoering met derde, volledig inklapbare zitrij. In de crashtest behaalde deze Qashqai de hoogste score die (tot dan toe) ooit was geregistreerd voor de veiligheid van volwassen inzittenden. Veel gebruikte Qashqai’s worden met trekhaak aangeboden; het ongeremd trekgewicht bedraagt maximaal 1.200 kg.

Hier vind je Nissan Qashqai occasions.

4Toyota RAV4

Net als de eerste generatie Toyota RAV4 (1994) verscheen van de tweede lichting, die in 2000 werd gepresenteerd, ook een versie met drie portieren naast de standaard vijfdeursuitvoering. De reserveband op het achterportier herinnert je aan de tijd van de oudere SUV’s. Toyota bood de RAV4 indertijd aan met vooruitstrevende technische snufjes als elektrisch bedienbare en verwarmbare spiegels, airco en cruise control. In 2005 verscheen de derde generatie RAV4, gebouwd op een nieuw platform. De RAV4 biedt veel ruimte, ook in de kofferbak (voor minimaal 586 liter bagage). Trekken kan ‘ie ook, het maximale geremde gewicht ligt op 2.000 kg. Vanaf 2008 werden nieuwe viercilindermotoren onder de motorkap gelegd. De gebruikte modellen onder de 10.000 euro zijn voornamelijk tweede en derde generatie RAV4 SUV’s, aangedreven op benzine of diesel. Deze zijn met voorwiel- en een enkele maal ook met vierwielaandrijving beschikbaar.

Hier vind je Toyota RAV4 occasions.

5Honda CR-V

Al in 1996 kwam de eerste Honda CR-V op de markt en inmiddels zijn we toe aan de vijfde generatie. Wil je er echter een onder de 10.000 euro scoren dan zoek je er een uit de periode 2007 tot 2011, toen de derde generatie werd gebouwd. De authentieke SUV was getransformeerd tot een vriendelijker ogende cross-over. Het achterportier met reservewiel werd ingewisseld voor een bagageklep. Onderhuids behield het model echter z’n SUV-roots. Vandaar dat de occasion regelmatig wordt aangeboden inclusief trekhaak (geremd trekgewicht tot 1.600 kg), en af en toe met vierwielaandrijving. Met 4,53 meter behoort de CR-V tot de langste modellen die we hier bespreken.

Hier vind je Honda CR-V occasions.

6Hyundai Tucson / ix35

Met de eerste generatie Tucson (2004 tot 2009) maakte Hyundai features bereikbaar die toen niet altijd gewoon waren voor betaalbare auto’s. Denk aan climate control, cruise control, een panoramadak en een navigatiesysteem. Daardoor kun je nu, ondanks jouw budget tot 10.000 euro, een goed voorziene Hyundai Tucson als occasion kopen. Achterin kun je minstens 644 liter bagage kwijt, met de achterbank neergeklapt zelfs tot 1.856 liter. Dezelfde SUV maar dan Hyundai ix35 geheten (de naam die de opvolger uit 2009 draagt) kun je eveneens regelmatig voor die lage prijs kopen. Een voordeel van de ix35 is de toegenomen veiligheid, getuige de maximale vijf sterren in de Euro NCAP crashtest van 2010. De Hyundai Tucson deelt techniek met de Kia Sportage. Ook de Hyundai Tucson en ix35 is daarom beschikbaar met 4WD, soms zelfs voor minder dan 10 mille.

Hier vind je Hyundai Tucson en Hyundai ix35 occasions.

7Mitsubishi Outlander

De tweede generatie Mitsubishi Outlander, op benzine of diesel, is onze laatste suggestie van een betaalbare SUV-occasion. Het is de grootste SUV van de modellen uit dit artikel. De kofferbak biedt plek aan 771 liter bagage, het maximum ligt op 1.691 liter. De Outlander werd bij introductie in 2001 niet voor niets aangekondigd als een ‘cross-over tussen SUV en stationcar’. Het merk zette de Outlander op het platform van de sedan Lancer, maar ontwierp de SUV voor offroadgebruik. De auto beschikt over Super-All Wheel Control, met elektronische 4WD, elektrische stuurbekrachtiging en een actief differentieel op de vooras. De tweede generatie (2007 tot 2012) heeft een lager gewicht en een verbeterde aerodynamica, wat een zuinig brandstofverbruik ten goede komt. Daarna werd de Outlander gebouwd door NedCar in Limburg. Bij de facelift in 2010 introduceerde Mitsubishi een transmissie met dubbele koppeling (TC-SST) die kan functioneren als sequentiële handbak of volautomaat. Tot slot noemen we de 2.000 kg ongeremd trekgewicht die je achter de Outlander kunt hangen. Met dit model krijg je dus veel waar voor je geld.

Hier vind je Mitsubishi Outlander occasions.

Nog geen keuze kunnen maken? Zoek dan direct in het volledige aanbod SUV occasions tot 10.000 euro.

Zoek zelf een occasion

Uitgebreid zoeken

Uitgelichte occasions