De Chinese autofabrikant Landwind wil het modellenprogramma op korte termijn uitbreiden. In november verschijnt het tweede model van Landwind. Een MPV komt de veelbesproken SUV gezelschap houden.

De SUV van Landwind kon rekenen op bijzonder veel aandacht bij de introductie. Niet vanwege de sublieme rijprestaties of de buitengewone prijs/kwaliteitverhouding, maar dankzij het falen in botsproeven. Maar negatieve publiciteit is ook publiciteit, dus gooit Landwind zeker nog niet de handdoek in de ring. Met de nieuwe Fengshang, een midsize MPV, hoopt het merk zijn positie in Europa te verstevigen. Hopelijk hebben ze datzelfde gedaan met de carrosserie van hun auto’s.

De Fengshang is ongeveer even groot als de Opel Zafira en Renault Scénic, maar de prijzen komen meer overeen met die van de Opel Meriva en Renault Modus. Voor het design heeft Landwind de hulp ingeroepen van het Italiaanse ontwerpbureau Idea Design, dat onder meer de Fiat Tipo en tweede Lancia Delta in zijn portfolio heeft. In China verschijnt in het najaar overigens nog een nieuw model. Waarschijnlijk zal dit Volkswagen Polo-achtige model uiteindelijk ook naar Europa komen.