De Land Rover Freelander loopt al weer een tijdje mee. Hoog tijd dus voor een nieuwe editie, die binnenkort wordt geïntroduceerd op de London Motorshow. Vlak voor de officiële introductie zijn de eerste foto’s van het model uitgelekt. Een voorproefje.

Net als de Land Rover Discovery heeft nu ook de Land Rover Freelander 2, zoals het model officieel heet, de nieuwe familieneus gekregen. Ook de rest van de auto is drastisch herzien. Uiterlijk is het model op het eerste gezicht weinig veranderd, maar toch oogt hij fris dankzij heldere koplampen, strakkere vormgeving en een gemoderniseerd interieur. De nieuwkomer is ook iets gegroeid ten opzichte van het huidige model: de lengte is met vijf centimeter toegenomen. Dit is het directe resultaat van de nieuwe bodemgroep van de Freelander, die hij deelt met de zustermodellen als de Ford S-Max en Volvo S80.

Ook voor het motorenaanbod is uitgebreid geshopt bij Ford, Jaguar en Volvo. Beschikbaar zijn in ieder geval de 3,2-liter V6 benzinemotor uit de Volvo S80, goed voor zo’n 233 pk, en de 2,2-liter commonrail dieselmotor uit de Ford Mondeo/Jaguar X-Type, met 160 pk. Het overige motorenaanbod en verdere details worden later bekendgemaakt.