Aston Martin heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de V8 Vantage Roadster. Komende maand is de verleidelijke cabrio alvast te bewonderen op de Los Angeles Auto Show; pas halverwege volgend jaar komt hij naar Nederland.

Aston Martin heeft ervoor gekozen niet mee te gaan in de coupé/cabriolet-hype en voorziet de Vantage Roadster gewoon van een softtop, wat de proporties van de slanke sportwagen alleen maar ten goede komt. De kap is elektrisch bedienbaar en daar hoeft niet eens voor gestopt te worden: het systeem werkt tot een snelheid van 50 km/h. Binnen 18 seconden verdwijnt de driedelige constructie in de kofferbak. Veel ruimte voor bagage blijft er dan overigens niet over.

Naast de kapconstructie is ook het gewicht een terugkerend item bij cabrio’s. Een open auto heeft nu eenmaal een stevigere constructie nodig en dat zorgt voor extra kilo’s. In het geval van de Vantage Roadster betekent dat een gewichtstoename van 140 kilo. Aston Martin heeft er echter alles aan gedaan dit niet ten koste te laten gaan van de prestaties. Net als de gesloten variant sprint de Roadster in vijf seconden naar 100 km/h. De topsnelheid is eveneens gelijk, 280 km/h. De 380 pk sterke 4,3-liter V8 kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde Graziano zesversnellingsbak of een Sportshift automatische transmissie, met flippers achter het stuur. Halverwege 2007 wordt de Aston Martin V8 Vantage Roadster in Nederland verwacht.