De Sint is nog niet in het land, hoewel de pepernoten al in de schappen liggen, maar bij Suzuki zijn ze alvast aan het rijmen geslagen. Van de Grand Vitara schijnt een speciale editie: de Alcantara. Uiteraard met speciale bekleding, maar ook enkele andere extra’s.

De Grand Vitara Alcantara positioneert zich tussen d Exclusive en High Executive uitvoeringen. Dat betekent dat centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, climate control, mistlampen voor, cruisecontrol en een sleutelvrije startfunctie sowieso tot de standaarduitrusting behoren. Dat wordt aangevuld met comfortabele Alcantara-bekleding, een driespaaksstuurwiel met lederen bekleding, privacy glas, ESP en exclusieve 17-inch lichtmetalen velgen in tienspaaksdesign.

De Alcantara-bekleding is uitgevoerd in een grijs-zwarte combinatie op de voor- en achterstoelen. Voor een metallic exterieurlak worden geen extra kosten in rekening gebracht. Er is keuze uit Bluish Black Pearl, Graphite Gray Pearl en Silky Silver. Op speciale bestelling is ook Cat’s Eye Blue Metallic mogelijk. De Grand Vitara Alcantara is leverbaar met 140 pk sterke 2,0-liter benzinemotor of 129 pk sterke 1,9-liter diesel vanaf respectievelijk 29.999 euro en 33.699 euro.